Α. Γεωργιάδης: «Αν ο Ανδρουλάκης πει όχι πάμε σε τρίτες εκλογές»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής ως «φρικώδες».

Μάλιστα, φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Casus Belli» με τους Βασίλη Σκουρή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Άδωνις Γεωργιάδης πέταξε το «μπαλάκι» στο ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση, τονίζοντας ότι αν ο Νίκος Ανδρουλάκης πει «όχι» – με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό – τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε τρίτες εκλογές.

«Οι πρώτες εκλογές είναι εκλογές εξουδετέρωσης μιας παγίδας. Οι συμμαχικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να κάνουν γρήγορα πράγματα. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις έχουν ταχύτητα και η Ελλάδα χρειάζεται ταχύτητα. Η πρώτη κάλπη έχει αλλοιωμένο εκλογικό σύστημα. Η απλή αναλογική είναι φρικώδες εκλογικό σύστημα. Η απλή αναλογική είναι καταστροφικό εκλογικό σύστημα. Αν δεν μπορούσαμε να την εξουδετερώσουμε θα οδηγούσε τη χώρα σε πολυετή ακυβερνησία και τεράστια οικονομική κρίση. Αν δεν είχαμε αυτή τη δύναμη θα μπλέκαμε βαθιά», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχολιάζοντας το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα διεξαχθούν οι πρώτες εκλογές.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Attica TV και στην εκπομπή «Casus Belli» με τους Βασίλη Σκουρή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, είπε: «Το μόνο κόμμα με το οποίο μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ. Αν το ΠΑΣΟΚ πει όχι θα πάμε σε τρίτες εκλογές. Θα κυβερνήσουμε χωρίς πλειοψηφία;».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το ενδεχόμενο να ασκήσει βέτο ο κ. Ανδρουλάκης σε πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Θα έχει εκλέξει ο λαός τον Μητσοτάκη και ο Ανδρουλάκης θα πει όχι; Δηλαδή αντί να κάνει ο λαός κουμάντο θα κάνει ο Ανδρουλάκης; Αυτό θέλω πολύ να δω να το λέει κάποιος τότε. Στη χώρα υπάρχει ένα αφεντικό. Είναι ο λαός. Πας σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και ο λαός λέει ότι θέλω πρώτο τον Μητσοτάκη και θα πει ο Ανδρουλάκης: «δεν ξέρω τι θέλει ο λαός, εγώ θέλω κάποιον άλλον»;.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την άποψη που εξέφρασε ο Χάρης Καστανίδης ότι «δεν θα συνεργαστεί με τον ωτακουστή του» κι απάντησε: «Αν ο λαός το διατάξει, θα κάνει αυτό που διατάξει το μεγάλο αφεντικό. Το μεγάλο αφεντικό τα έχει μετρήσει όλα. Αν δεν μπορεί θα παραιτηθεί και θα πάρει κάποιος άλλος τη θέση του. Αν έχει συνειδησιακό πρόβλημα…».

«Δεν έπρεπε να ξηλωθεί ο Δημητριάδης»

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο των υποκλοπών εκφράζοντας την άποψη ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης δεν έπρεπε να ξηλωθεί από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Εγώ από την πρώτη μέρα, από το καλοκαίρι, όταν έσκασε αυτή η ιστορία, ήταν «αν νομίμως παρακολουθείται ο κ. Ανδρουλάκης, γιατί το συζητάμε;». Ο κ. Μητσοτάκης είχε πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία στο θέμα κι αποφάσισε να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και να το κάνει πολύ πιο αυστηρό για τα πολιτικά πρόσωπα. Πίστευε ότι οι συνεργάτες του έπρεπε να τον είχαν προστατέψει. Γι’ αυτό και τους ξήλωσε», δήλωσε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Αν ρωτάτε τη δικιά μου γνώμη, δεν έπρεπε. Δεν υπήρχε κανένα ζήτημα. Το ποιους θα έχει συνεργάτες ο πρωθυπουργός είναι δική του επιλογή. Δεν υπάρχει ζήτημα με την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη. Κανένα. Η ΕΥΠ το αποφάσισε, ο εισαγγελέας έδωσε άδεια, τελεία».

Ερωτηθείς για τη διάταξη που βάζει μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι είναι ντροπή να είναι βουλευτής ο κ. Κασιδιάρης.

flash.gr