Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου - Γιάννης Καρβέλης: "Είμαστε ενεργοί σύμμαχοι σε κάθε δράση προληπτικού χαρακτήρα"

Φωταγώγηση των δύο νοσοκομείων της Πάτρας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου), η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των δύο μεγάλων νοσοκομειακών δομών των Πατρών, Π.Ν.Γ.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» και Γ.Ν.Π. «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»  θα συμμετάσχουν με τη φωταγώγηση των δύο νοσοκομείων (Σάββατο απόγευμα 18:00 με 20:00) στην ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού για την πρόληψη κατά του καρκίνου. 

Προτεραιότητα για την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ είναι η σωστή και έγκαιρη ενημέρωση του κάθε πολίτη, ώστε να προλαμβάνονται μορφές καρκίνου έγκαιρα και να εφαρμόζονται άμεσα τεχνικές παρέμβασης που θα συμβάλλουν στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του. 

Οι επαγγελματίες Υγείας της Π.Φ.Υ, στα γεωγραφικά όρια της 6ης ΥΠΕ,  μέσα από την καθημερινή επαφή τους με τους πολίτες και με Την  οργάνωση ενημερωτικών δράσεων συμβάλλουν στην προσβασιμότητα του γενικού πληθυσμού στις υγειονομικές υπηρεσίες με στόχο την υποβολή τους σε προληπτικές εξετάσεις. Άμεσο παράδειγμα αποτελεί η εφαρμογή του προγράμματος «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ» και σε λίγο καιρό η εφαρμογή άλλων δυο προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου, που ετοιμάζονται από την ηγεσία του Υ.Υ. και αφορούν τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του ετέρου και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. 

Οι ενημερωτικές δράσεις των δομών Π.Φ.Υ διοργανώνονται σε συνεργασία με τοπικούς φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Συλλόγους Γυναικών και Εθελοντικές Οργανώσεις .  Όπως δηλώνει ο κ. Καρβέλης: «Είμαστε ενεργοί σύμμαχοι σε κάθε δράση προληπτικού χαρακτήρα και σε κάθε ενέργεια συλλογικής κινητοποίησης κατά του καρκίνου, μέσα από το υγειονομικό δίχτυ ασφάλειας του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας».
 

Διαβάστε επίσης