«ΑΘΑΝΑΤΟΣ»: Ταξιδεύει στους ουρανούς που τόσο αγαπούσε, ο 29χρονος πιλότος - ΦΩΤΟ

Το τελευταίο αντίο στον Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα

Το τελευταίο αντίο λένε σήμερα οικογένειά, οι συγγενείς, οι φίλοι, αλλά και όλη η Ελλάδα στον συγκυβερνήτη του F – 4 Φάντομ, που συνετρίβη στην Ανδραβίδα, Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Η εξόδιος ακολουθία του άτυχου υποσμηναγού ξεκίνησε στις 10:30 στο Πικέρνι Αρκαδίας, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία και ολοκληρώθηκε μια ώρα μετά. Άγημα απέδωσε τιμές κατά την έξοδο της σορού από την εκκλησία με τον κόσμο να ραίνει το φέρετρο του ηρωικού υποσμηναγού με λευκά τριαντάφυλλα και να φωνάζει: «Αθάνατος». 

Λίγο μετά τις 11.30, ξεκίνησε η πομπή για το νεκροταφείο. 

Ο αποχαιρετισμός των γονιών 

Τον γιο τους αποχαιρέτησαν οι γονείς του. Πρώτος ο πατέρας του και στην συνέχεια η μητέρα του η οποία κατάφερε και στάθηκε όρθια απέναντι στο παιδί της για να του απευθύνει τον ύστατο και συνάμα σπαρακτικό αποχαιρετισμό. Και αυτά που είπε η μητέρα του ηρωικού υποσμηναγού έκαναν τους πάντες να ραγίσουν. Δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός αλλά και όλοι όσοι βρίσκονταν στην εκκλησία. 

«Μάριε αγόρι μου γλυκό αστέρι της ψυχής μου πάντα χαμογελαστός ποτέ δεν με είχες στενοχωρήσει. Ήρεμος και χαμογελαστός. Δεν παραπονιόσουν ποτέ και για τίποτα. Ήσουν δοτικός. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της, ο καλύτερος αδερφός για τα αδέρφια σου ο καλύτερος εγγονός για τους παπούδες σου, ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου την Ζωή μας. Από μικρός ήθελες να γίνεις πιλότος. Λάτρευες την ταχύτητα τις μηχανές τα αεροπλάνα. Έθεσε ψηλούς στόχους και και τα κατάφερες. Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας. Όλη η Ελλάδα βλέπει το πρόσωπό σου και φωνάζει Αθάνατος. Εσύ και ο Στάθης δεν θα ξεχαστείτε ποτέ. Θα σας κουβαλάει όλη η Ελλάδα στην ψυχή της. Για μένα ήσουν, είσαι και θα είσαι το παιδί μου. Ο Αγγελάκος μου, ο Άγγελός μου που τόσο θαύμαζα. Και πόσο περήφανη με έχεις κάνει. Και πόσο να ξερες θα μου λείψεις. Θα αφιερώσω δυο στίχους στον Μάριο, στον Στάθη σε όλους τους πολίτους που χάθηκαν και θα συνεχίσουν να πετάνε για την πατρίδα μας. Ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός. Καλό ταξίδι παιδί μου και όσο αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου Μάριος πέθανε υπέρ πατρίδος! Αθάνατος!», είπε η μητέρα του με όλη την Ελλάδα να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της. 

«Ο Μάριος σαν νέος άνθρωπος είχε καταφέρει να πετύχει κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Κάτι που δεν είναι εφικτό για τους περισσότερους από εμάς. Να εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το «εσείς». Δεν ήθελε να πηγαίνει ταξίδια στο εξωτερικό, ίσως για να μην αποχωριστεί την πατρίδα. Πέρσι μόνο μου ζήτησε να πάμε στην Αμερική να δει τον αδερφό το. Δεν εγκατέλειψε και δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα στον κόσμο. Μακάρι, εύχομαι να τον μνημονεύει η πατρίδα κάπου-κάπου. Ίσως έτσι αναπαύεται καλύτερα η ψυχή του. Και όπως μου έλεγε όταν τον ρωτούσα για τον μισθό του, “πατέρα, η Ελλάδα δεν μου χρωστάει, εγώ μόνο στην Ελλάδα” μου έλεγε. Πιστεύω ότι το χρέος του το πλήρωσε. Το μόνο παρήγορο ότι πέθανε όπως επιθυμούσε. Νωρίς αλλά γεμάτος Ελλάδα. Καλό σου ταξίδι αγάπη μου». 

Στην εκκλησία κατέφθασε από νωρίς πολύς κόσμος, ενώ εκεί βρίσκονται και τα δεκάδες στεφάνια που έχουν στείλει οι συγγενείς, οι φίλοι, ο πολιτικός κόσμος, αλλά και η στρατιωτική ηγεσία.

Το παρών στην κηδεία του άτυχου συγκυβερνήτη του μοιραίου F – 4 Φάντομ που συνετρίβη στην Ανδραβίδα, δίνει η πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. 

Στην εκκλησία βρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και πλήθος πολιτικών και μέλη των ενόπλων δυνάμεων.

 

ΠΗΓΗ : newsit

Διαβάστε επίσης