Μαγνητική τομογραφία καρδιάς στο ΓΝ «Άγιος Ανδρέας» (ΦΩΤΟ)

Γιάννης Καρβέλης: "Ένα σημαντικό ιατροτεχνολογικό επίτευγμα που όμοιό του δεν υπάρχει στις δημόσιες νοσηλευτικές δομές του Δυτικού Άξονα"

Στα τέλη του Σεπτεμβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης μίλησε για ένα σημαντικότατο βήμα στην κάλυψη των ασθενών με καρδιοπάθειες κατά την επίσκεψή του τότε στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Ο κ. Καρβέλης ανακοίνωσε τη δυνατότητας διενέργειας μαγνητικής καρδιάς, μία σωτήρια εξέταση της πρώτης γραμμής που δεν γίνεται σε κανένα δημόσιο νοσοκομείο του Δυτικού άξονα.

Σήμερα, λίγους μήνες μετά, έγινε η πρώτη εξέταση ασθενούς στο πλαίσιο του πιλοτικής λειτουργίας του μηχανήματος μετά την προσθήκη εξοπλισμού στον ήδη σύγχρονο Μαγνητικό Τομογράφο του Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, τον οποίο χρηματοδότησε η 6η ΥΠΕ.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, το νοσοκομείο θα είναι πλέον έτοιμο για την πλήρη λειτουργία του της μαγνητικής εξέτασης καρδιάς.

Την πρώτη πιλοτική εξέταση ασθενούς παρακολούθησε σήμερα το πρωί ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης. «Πρόκειται για ένα σημαντικό ιατροτεχνολογικό επίτευγμα που όμοιό του δεν υπάρχει στις δημόσιες νοσηλευτικές δομές του Δυτικού Άξονα της χώρας, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, ενώ θα συνεισφέρει σε σημαντικό μέγεθος στη Δημόσια Υγεία», τόνισε ο κ. Καρβέλης.

Η μαγνητική τομογραφία καρδιάς είναι μια εξειδικευμένη εξέταση, καθώς η απεικόνιση γίνεται με δισδιάστατο και τρισδιάστατο τρόπο, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για την ανατομία και τη λειτουργία της καρδιάς, για τα μυϊκά τοιχώματα και τη σύστασή τους.
Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής του μηχανήματος, τον κ. Καρβέλη πλαισίωσαν τα στελέχη της Διοίκησης του νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος και Παναγιώτης Δημόπουλος, η επιστημονικά υπεύθυνη του Μαγνητικού Τομογράφου Ασπασία Ρηγοπούλου και η διευθύντρια του Ακτινολογικού Τμήματος Ανδριανή Φατούρου.