Δημοτικό Συμβούλιο: Ο Κ. Πελετίδης για τους 115 εργαζόμενους της Κοινωφελούς που προσελήφθησαν στο Δήμο Πατρέων

 

 

 

Πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι το θέμα 115 εργαζομένων της Κοινωφελούς που προσελήφθησαν στον Δήμο Πατρέων, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.

 

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε τα εξής: 

«Το θέμα των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας –των οκταμήνων του ΟΑΕΔ-, δεν είναι η πρώτη φορά που το συζητάμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πέρασαν 4.000 εργαζόμενοι και οι 715 έχουν πάει δικαστικά διεκδικώντας την παραμονή τους. Αυτοί όμως που μετατρέπουν την διαχείριση της ανεργίας σε ολιγόμηνα προγράμματα και κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους έχουν ονοματεπώνυμο και σε λίγο θα ξαναζητήσουν την ψήφο σας. Και βέβαια, ενώ όλα τα χρόνια, διεκδικούσαμε μαζί με τους προηγούμενους εργαζόμενους σε προγράμματα, την παράταση από 8 σε 12 μήνες, προκειμένου να μπορέσουν να μπουν στο ταμείο ανεργίας, τώρα που έρχονται εκλογές, ανακοίνωσε μόνη της η κυβέρνηση, την παράταση του προγράμματος που είναι σε εξέλιξη.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση, από την πρώτη μέρα που αναδείχτηκε Δημοτική Αρχή της Πάτρας, έβαλε στο κέντρο της προσοχής της την ανεργία, που αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της πόλης μας.

 

Διεκδικήσαμε και διεκδικούμε να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών του Δήμου μας με μόνιμους εργαζόμενους, δε συμφωνούμε με τα οκτάμηνα, τα τρίμηνα, τα δίμηνα. Για να έχει ο Δήμος αξιόπιστες υπηρεσίες, που θα επιλύουν πλήθος προβλημάτων, χρειάζεται μόνιμη δουλειά, μεταφορά της γνώσης και της εμπειρίας από τους παλαιότερους στους νεότερους.

 

Η δική μας πρόταση λοιπόν, είναι:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε πλήρη κάλυψη των αναγκών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

 

Τα νέα προγράμματα να είναι διάρκειας 12 μηνών. Οι εργαζόμενοι να έχουν, με τη λήξη του προγράμματος, επίδομα ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλους.

 

Μισθός σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ανάλογα με την ειδικότητα.

         

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, μόνιμη. Χρειάζεται οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ενωμένοι, να ανατρέψουν αυτούς που δημιουργούν τη φτώχεια και την ανεργία. Σ’ αυτό το δρόμο θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ