Τι να κάνετε για να χαλαρώσετε πριν τον τοκετό

Το άγχος πριν τον τοκετό είναι ένα απολύτως φυσιολογικό συναίσθημα

Ο τοκετός αποτελεί μια διαδικασία που μπορεί να προκαλέσει σε κάθε γυναίκα που περιμένει το μωράκι της φόβο και ανασφάλεια. Ωστόσο, είναι σημαντικό σε κάθε περίπτωση μια μαμά να παραμένει ήρεμη, χαρούμενη και ψύχραιμη πριν και αφού αυτή η ώρα πλησιάσει.

Πώς να χαλαρώσετε πριν τον τοκετό

Για να χαλαρώσετε και να ξεπεράσετε τυχόν ανησυχίες σας πριν τον τοκετό, καταρχήν θα πρέπει να είστε σε συχνή επαφή με το γιατρό σας ο οποίος θα σας ενημερώσει κατάλληλα για την όλη διαδικασία και θα σας λύσει οποιαδήποτε απορία ενδεχομένως έχετε.

Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να μπείτε σε μια διαδικασία ασκήσεων χαλάρωσης που θα σας διευκολύνουν σωματικά και ψυχικά.

Γιόγκα για εγκύους

Μια πολύ καλή ιδέα είναι να παρακολουθήσετε μαθήματα γιόγκα για εγκύους. Κατά τη διάρκεια αυτών, θα διδαχθείτε παραδοσιακές τεχνικές χαλάρωσης και διαλογισμού ενώ ταυτόχρονα θα τονώσετε τους μύες σας ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για τον τοκετό.

Κοιμηθείτε και μην το σκέφτεστε

Κοιμηθείτε αρκετά, όσο ζητά το σώμα μας ώστε να παραμένετε χαλαρή και να αποβάλλετε το άγχος κατά την αναμονή της άφιξης του μωρού σας. Όταν κοιμάστε επαρκώς, είναι πιο εύκολο για το σώμα σας να ανακτήσει την ισορροπία του.

Αναζητήστε επίσης τρόπους για να αποσπάσετε την προσοχή σας και το μυαλό σας όταν αισθάνεστε πως σκέφτεστε συνέχεια τον τοκετό. Απολαύστε μια ταινία, διαβάστε ένα βιβλίο, μαγειρέψτε το αγαπημένο σας φαγητό.

Μασάζ

Ένα ειδικό χαλαρωτικό μασάζ για εγκύους μπορεί επίσης να σας βοηθήσει σημαντικά ώστε να ανακτήσετε την ηρεμία σας. Εάν δεν μπορείτε ή δεν επιθυμείτε να πάτε σε έναν επαγγελματία, ζητήστε από το σύντροφό σας ή άλλο μέλος της οικογένειάς σας να σας χαϊδέψει απαλά τα πόδια, τα χέρια και την πλάτη σας με κάποιο αιθέριο έλαιο.

Παρακολουθήστε μαθήματα προετοιμασίας τοκετού

Το να συμμετάσχετε σε τέτοιου είδους μαθήματα θα ήταν μια καλή ιδέα που θα σας χαλαρώσει έτσι κι αλλιώς αφού θα σας κάνει να αισθανθείτε πιο προετοιμασμένες μαθαίνοντας όλα όσα χρειάζεστε για τον τοκετό, συν του ότι η αλληλεπίδραση με άλλες μητέρες θα σας δημιουργήσει ασφάλεια και θα σας βοηθήσει να είστε πιο ήρεμες.

 

imommy.gr

Διαβάστε επίσης