"Ανάσα" οι 16 (έως 20) αστυνομικοί που μετατίθενται στην Αχαΐα

Σημαντική ενίσχυση στην αστυνομική δύναμη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ σηματοδοτεί η απόφαση για τις ετήσεις μεταθέσεις αστυνομικών στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας. Όπως φαίνεται και στον ακόλουθο πίνακα, η Αχαΐα ενισχύεται με 16 αστυνομικούς, οι οποίες κατ' εκτίμηση αν συνυπολογιστούν οι συνυπηρετήσεις μπορεί να φθάσουν και τους 20.

Πρόκειται για μία απόφαση η οποία συνεπικουρήθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και οι οποία αναμένεται να δώσει "ανάσες" σε σχέση με τις ανάγκες του προσωπικού της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται οτι ο κ. Θεοδωρικάκος είχε δεσμευτεί για την ενίσχυση σε προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Πάτρα και ύστερα από αλεπάλληλες συσκέψεις τόσο με την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. τόσο και με τις Ενώσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων και των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Ο κ. Θεοδωρικάκος είχε γίνει δέκτης σχετικών αιτημάτων τα οποία προώθησε άμεσα για υλοποίηση.

Η συγκεκριμένη απόφαση ήταν προϊόν αφενός μεν της βούλησης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αφετέρου του μεθοδικού σχεδιασμού της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.

Χθες Δευτέρα και σύστερα από πληροφορίες που αρχικά διέρρεαν και αφορούσαν σε μετακινήσεις μονοψήφιου αριθμοιύ αστυνομικών, για το συγκεκριμένο θέμα βρέθηκαν στην Αθήνα ο πρόεδρός της Χάρης Τσίτσικας και μέλη της Ένωσης, οι οποίοι είχαν συνεργασία με στελκέχη του γραφείου του κ. Θεοδωρικάκου, τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Μιχάλη Καραμαλάκη επιτελάρχες και τον πρόερδρο την ΠΟΑΣΥ, με το αποτέλεσμα για μετακίνηση 16 αστυνομικών να θεωρείται ικανοποιητικό.