Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου με τον Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Σταμάτη για το ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης»

 

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας, Γιώργο Σταμάτη, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, αναφορικά με την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του ιδρύματος «Κιβωτός της Αγάπης».  

Στη συνάντηση εκ μέρους του ιδρύματος συμμετείχαν η πρόεδρος του ∆.Σ. Κατερίνα Νικολάου και το μέλος του ∆.Σ. και νομική σύμβουλο,Γεωργία Σαρρή.Ο Αντιπεριφερειάρχης εξήγησε το σημαντικό έργο του ιδρύματος και την αναγκαιότητα στήριξής του από το Υπουργείο.

Όπως δήλωσε ο κ.Μπονάνος μετά την συνάντηση: «Θεωρώ ότι δόθηκαν λύσεις στα προβλήματα της Κιβωτού στο πλαίσιο μιας άκρως εποικοδομητικής συνάντησης. Παραθέσαμε αναλυτικά στοιχεία για την οικονομική κατάσταση και αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η πιστοποίηση στο ΕΚΑ ώστε μέσα στο 2023 να δοθεί η έκτακτη και τακτική επιχορήγηση στο ίδρυμα. Είμαστε σε καλό δρόμο και υπάρχει αισιοδοξία για θετική εξέλιξη σύντομα».

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας Γιώργος Σταμάτης δεσμεύτηκε πως μέσω του ΕΟΠΥΥ θα καλύψει τα νοσήλια των ανασφάλιστων παιδιών, ενώ δήλωσε πως ο ίδιος θα μεσολαβήσει προς τον πάροχο ηλεκτροδότησης τη ∆ΕΗ ώστε να μην υπάρξει άμεση απαίτηση για κάλυψη χρηματοδότησης μέχρις ότου εγκριθεί η έκτακτη επιχορήγηση.