Ανδραβίδα: Αυτός είναι ο υποσμηναγός του μοιραίου Φάντομ - Φαρμακοποιός στα Τριπόταμα ο πατέρας του (ΝΕΟΤΕΡΑ + ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ)

Με τον πιο τραγικό τρόπο γράφτηκε η ιστορία της συντριβής του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο ένας από τους δύο πιλότους, βρέθηκε νεκρός ενώ αναζητείται ο δεύτερος. Είναι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους τύπου Φάντομ που κατέπεσε το πρωί κοντά στην Ανδραβίδα. Οσο περνούν οι ώρες τόσο λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός και ο δεύτερος πιλότος.

Πρόκειται για τον 31χρονο Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη.

Ο νεκρός χειριστής του μοιραίου Φάντομ είναι ο υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, ένα νέο παιδί, μόλις 29 ετών, που έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα.

Κατάγεται από την Τρίπολη, εκεί τέλειωσε το Λύκειο και πέρασε στη Σχολή Ικάρων. Εχει καταγωγή και από τα Δολιανά Αρκαδίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του tempo24 ο πατέρας του άτυχου Σμηναγού, διατηρεί χρόνια φαρμακείο στα Τριπόταμα Καλαβρύτων και όπως είναι φυσικό και στο μικρό χωριό της Αχαΐας, το πένθος είναι βαρύ για την απώλεια του 29χρονου.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023, μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη το πρωί, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του o Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.
Σχετικώς με τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε:
«Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα.
H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

 

 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πολεμική Αεροπορία: Νεκρός ο ένας από τους δυο πιλότους του F – 4 Φάντομ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ