Μαλλιά: Πώς θα τα διατηρήσουμε λαμπερά και υγιή το χειμώνα;

Απαιτείται να τα περιποιούμαστε κατάλληλα

Η πτώση της θερμοκρασίας το χειμώνα απορροφά την υγρασία από τα μαλλιά μας, οδηγώντας σε μια σειρά από ανεπιθύμητα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του φριζαρίσματος και της φαγούρας στο τριχωτό της κεφαλής. Ομοίως, εξαιτίας της ξηρότητας του καιρού, τα μαλλιά μας μπορεί να γίνουν εύθραυστα και ξηρά με αποτέλεσμα συχνά, να σπάνε.

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις αρνητικές συνέπειες της πιο κρύας εποχής του χρόνου στα μαλλιά μας;

Πώς να προστατέψουμε τα μαλλιά μας το χειμώνα

Αποφεύγετε τα πολύ ζεστά ντους

Παρόλο που το πολύ ζεστό νερό είναι ανακουφιστικό στο κρύο, δεν είναι καλό ούτε για το τριχωτό της κεφαλής , ούτε για τις τρίχες μας. Οι τρίχες των μαλλιών γίνονται πιο ξηρές και φριζάρουν αφού το πολύ ζεστό νερό τους στερεί το φυσικό τους λάδι και την υγρασία.

Επιπλέον, το πολύ ζεστό νερό καταστρέφει τους θύλακες και αποδυναμώνει τις ρίζες της τρίχας, γεγονός που μπορεί επίσης να προκαλέσει και απώλεια μαλλιών.

Όσο ενοχλητικό κι αν σας είναι, προτιμήστε το χλιαρό νερό όταν λούζεστε και παράλληλα προσπαθήστε να περιορίσετε τη χρήση σίδερων για ίσιωμα ή μπούκλες και το πιστολάκι.

Καλύψτε τα μαλλιά σας

Όπως ακριβώς φροντίζετε το πρόσωπο και το σώμα σας κατά τη χειμερινή περίοδο, έτσι θα πρέπει να φροντίζετε και τα μαλλιά σας.

Προστατεύστε τα μαλλιά σας από το κρύο και τον αέρα φορώντας μια χειμωνιάτικη κορδέλα, ένα κασκόλ, ένα καπέλο ή ό,τι άλλο μπορεί να σας αρέσει όταν βγαίνετε έξω.

Αυτό, όχι μόνο θα σας βοηθήσει να «κλειδώσετε» την υγρασία των μαλλιών σας αλλά τα μαλλιά σας δεν θα είναι πια επιρρεπή στο σπάσιμο.

Βεβαιωθείτε πως ό,τι φοράτε στο κεφάλι δεν είναι τόσο σφιχτό ώστε να περιορίσει τη κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής.

Ελαιόλαδο για την υγεία των μαλλιών

Για να αναζωογονήσετε το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας κάντε μασάζ με ζεστό λάδι στις ρίζες των μαλλιών σας. Αναπληρώνει την ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής και σας προστατεύει από ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων το χειμώνα.

Το μασάζ με ελαιόλαδο μπορεί να κάνει θαύματα στα μαλλιά. Ζεστάνετε δύο κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο και κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με αυτό. Αυτή η διαδικασία βοηθά στο να μπει το λάδι στις ρίζες των μαλλιών.

Μαζί με την ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής, το λάδι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, «θρέφοντας» τα μαλλιά μας.

Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε ελαιόλαδο κατά μήκος των μαλλιών σας για βαθιά θεραπεία περιποίησης που μπορεί να μειώσει και την τριχόπτωση.

Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να περιποιούμαστε τα μαλλιά μας μετά το λούσιμο.

Η περιποίησή σας θα πρέπει να διπλασιαστεί το χειμώνα για να διατηρήσετε την υφή των μαλλιών σας μαλακή.

Για να αναπληρώσετε την υγρασία και να αντιστρέψετε τις επιπτώσεις των θερμικών εργαλείων styling, εφαρμόζετε τακτικά ένα καλό μαλακτικό που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, πέραν των θεραπειών που μπορεί να σας κάνει ο κομμωτής σας.

Χρησιμοποιήστε φυσικά προϊόντα μαλλιών

Αποφύγετε τη χρήση συνθετικών προϊόντων, καθώς συνήθως απομακρύνουν την υγρασία από τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Επιλέξτε φυσικά φυτικά προϊόντα μαλλιών που δεν έχουν παρενέργειες.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα μαλλιών με φυσικά έλαια όπως καρύδα, έλαιο jojoba και βούτυρο καριτέ. Αυτά τα προϊόντα έχουν μια πιο κρεμώδη, ενυδατική φόρμουλα που παρέχει προστασία, θρέψη και περιποίηση στα μαλλιά σας και τα διατηρούν απαλά και λαμπερά κατά τους δύσκολους χειμερινούς μήνες.

 

vita.gr

Διαβάστε επίσης