Μυστικά για νεανική επιδερμίδα μετά τα 50

Ακολουθούν 8 συμβουλές που βοηθούν

Μπορεί η ώριμη επιδερμίδα να χαρακτηρίζεται από ρυτίδες, θαμπή όψη και λεπτές γραμμές, ωστόσο δεν παύει να είναι όμορφη. Οι αυξημένες ανάγκες της απαιτούν όμως μεγαλύτερη φροντίδα και ειδική περιποίηση. 

Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσει η αντιγηραντική περιποίησή της. Ακολουθούν 8 μυστικά που βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας της επιδερμίδας σε πείσμα του χρόνου που περνά. 

1. Η χρήση του αντηλιακού δεν θα πρέπει να περιορίζεται στους καλοκαιρινούς μήνες. Η UVA ακτινοβολία, η βασική αιτία φωτογήρανσης και άρα της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας, έχει την ίδια ένταση σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η αντηλιακή προστασία οφείλει λοιπόν να συμπεριλαμβάνεται στη ρουτίνα της καθημερινής περιποίησης χειμώνα καλοκαίρι.

2. Η θαμπή όψη της επιδερμίδας οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην αύξηση της διάρκειας του κυτταρικού μεταβολισμού, που έχει ως αποτέλεσμα την παραμονή των νεκρών κυττάρων στην επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας για περισσότερο χρόνο. Τη λύση στο πρόβλημα δίνει η απολέπιση, η οποία όσο μεγαλώνετε μπορεί να γίνεται και δύο φορές την εβδομάδα.

3. Στο κατώφλι των πενήντα η επιδερμίδα γίνεται, τις περισσότερες φορές, πιο ξηρή. Το νερό σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Το νερό σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά και τα ήπια καθαριστικά προϊόντα είναι η κατάλληλη επιλογή για τον καθαρισμό του προσώπου, αλλά και το πλύσιμο των χεριών. 

4. Με το πέρασμα του χρόνου, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε την περιποίηση ορισμένων σημείων κλειδιών. Ο λαιμός και τα χέρια είναι από τα πρώτα σημεία που μαρτυρούν την ηλικία μιας γυναίκας, γι' αυτό απαιτούν εξειδικευμένη φροντίδα.

Ο χρόνος επηρεάζει και την περιοχή γύρω από τα μάτια, όπου η επιδερμίδα γίνεται ακόμη πιο λεπτή και διάφανη εξαιτίας της βιολογικής γήρανσης. Η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας ματιών πρωί βράδυ με πλούσια σύνθεση είναι εξαιρετικά σημαντική. 

5. Τα skincare προϊόντα θα πρέπει να απλώνονται με απαλές κινήσεις, με κυκλική και ανοδική φορά, ενώ το σκούπισμα του προσώπου μετά τον καθημερινό καθαρισμό θα πρέπει να γίνεται με απαλές ταμποναριστές κινήσεις. 

6. Ο καφές, το τσάι αλλά και τα αλκοολούχα ποτά σε μεγάλες ποσότητες τείνουν να αφυδατώνουν την επιδερμίδα, γι΄ αυτό η κατανάλωσή τους καλό είναι να γίνεται με μέτρο. 

7. Η καθημερινή ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδας. Χρησιμοποιήστε πρωί και βράδυ μετά τον καθαρισμό μια αντιγηραντική κρέμα με πλούσια σύνθεση και μην ξεχνάτε να πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού για τη σωστή ενυδάτωση εκ των έσω. 

8. Η σωστή διατροφή αποτελεί έναν από τους πιο σπουδαίους συμμάχους στον αγώνα κατά της γήρανσης της επιδερμίδας. Το καθημερινό σας διαιτολόγιο θα πρέπει να περιέχει μεγάλη ποσότητα ενυδατικών και θρεπτικών φρούτων και λαχανικών, αλλά και καλά λιπαρά, όπως αβοκάντο, ξηρούς καρπούς και σπόρους. 

 

harpersbazaar.gr

Διαβάστε επίσης