Να σταματήσoυν οι βαρβαρικές επιθέσεις της ΝΔ στον κ. Ράμμο

Του Μαρίνου Σκανδάμη*

Δεν έχει τέλος ο θεσμικός κατήφορος της κυβέρνησης στο μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών.

Η πρωτοβουλία του Προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Ράμμου να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών, βασίζεται στη ρητή αρμοδιότητα που νόμος 5002/2022 του δίδει και τον οποίο η ΝΔ έφερε στη Βουλή.

Όμως κάποια στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, ξεχνώντας ότι τον Δεκέμβριο του 2022 ψήφισαν την διάταξη που ορίζει ότι  «Ο Πρόεδρος της Α.Δ.Α.Ε. ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον Πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον Υπουργό Δικαιοσύνης», επιτίθενται με τρομακτικά βάναυσο τρόπο στον Προέδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, γιατί θέλησε να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων.

Έτσι σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως «ο κ. Ράμμος έχει αγγίξει τα όρια της προδοσίας», ο βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος τον χαρακτήρισε «delivery boy» και «πέμπτη φάλαγγα», ο βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος τον χαρακτήρισε «τηλεστάρ» και ο Τάσος Χατζηβασιλείου ως ευτελίζοντα το αξίωμά του.

Ο «κεντρώος», «θεσμικός» και  «δημοκρατικός» -κατά τα φιλικά προς της ΝΔ μέσα ενημέρωσης- Πρωθυπουργός, δεν έδωσε μέχρι τώρα εντολή να σταματήσει ο τραμπουκικός καταιγισμός φραστικών επιθέσεων, που δέχεται ο Προέδρος της ανεξάρτητης αρχής από τα στελέχη της ΝΔ.

Αντίθετα, η σιωπή του έχει δώσει το πράσινο φως για την κλιμάκωση των βαρβαρικών επιθέσεων στον κ. Ράμμο.

Γι’ αυτό και η δημοκρατική εικόνα που ο Πρωθυπουργός φιλοτέχνησε, έχει καταθρυμματιστεί από την αγωνία του να κρατηθεί στο σκοτάδι κάθε πτυχή της υπόθεσης των υποκλοπών.

Η πολιτική ευθύνη τον  βαρύνει απολύτως. 

Η ΝΔ οφείλει να παύσει τώρα την υπονόμευση των θεσμών, που όλο και περισσότερο μας απομακρύνουν από κάθε συνταγματικό και ευρωπαϊκό κεκτημένο, δημιουργώντας δυστυχώς ένα πολιτικό περιβάλλον που αντιστοιχεί σε αυταρχικές χώρες και το οποίο μας εκθέτει διεθνώς. 

 

*Διδάκτωρ Νομικής, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο ΠΑΣΟΚ

 

Διαβάστε επίσης