Κύπελλο: Λύγισε τον απίθανο Απόλλωνα Παραλιμνίου και έκλεισε θέση για τους «4» η Λαμία

26/01/2023 | 19:36

Η Λαμία επικράτησε με ανατροπή 4-2 επί του Απόλλωνα Παραλιμνίου στο «Αθανάσιος Διάκος» και πήρε την πρόκριση για τους «4» του κυπέλλου εκεί όπου περιμένει ο νικητής του ζευγαριού Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.

Η Λαμία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε μόλις στο 2′ με το σουτ του Μαρτίνεθ να περνά εκτός εστίας ενώ στο 3′, ο Μαρτίνεθ πάσαρε στον Σιμόν και ο τελευταίος γύρισε ωραία προς τον Ντε Βινσέντι που έκανε προβολή όμως η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Κουτζαβασίλη. 

Ο Απόλλωνας Παραλιμνίου ήταν αυτός που προηγήθηκε στο στο 8′, και μετά από κόρνερ του Γεωργιάδη από τ’ αριστερά, η άμυνα των Φθιωτών δεν έδιωξε και ο Κουτζαβασίλης εκτέλεσε από κοντά τον Γκαραβέλη για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και ισοφάρισαν στο 20′ όταν Μανούσος, Τζανδάρης και Ντε Βινσέντι συνδυάστηκαν με τον Ασκόφσκι να βγαίνει απέναντι στον Κουτζαβασίλη και αποφεύγοντάς τον έκανε το 1-1.

Μάλιστα, το σύνολο του Σάββα Παντελίδη έφτασε γρήγορα και στην ανατροπή καθώς στο 25′, ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε φάουλ και ο Παούλαβετς αμαρκάριστος, στο ντεμπούτο του, έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στη δεξιά γωνία του Κουτζαβασίλη για το 2-1.

Οι Σερραίοι έδειξαν να επηρεάζονται από τη δυναμική αντεπίθεση της στερεοελλαδίτικης ομάδας και στο 38′, ο επιθετικός τους, Γκέκας, είχε ραντεβού με την ατυχία καθώς ο Μαρτίνεθ έκανε γύρισμα από τα δεξιά της περιοχής και εκείνος με στραβοκλωτσιά έστειλε τη μπάλα αυτογκόλ στα δίχτυα του Κουτζαβασίλη για το 3-1.

Οι Φθιώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο δεύτερο ημίχρονο παρά τη δυνατή βροχή στο «Αθανάσιος Διάκος» και είχαν δύο αξιόλογες στιγμές με το σουτ στην κίνηση του Ντε Βινσέντι στο 50′ να φεύγει άουτ ενώ στο 66′, ο Βέργος έκανε προβολή όμως ο Κουτζαβασίλης επενέβη σωτήρια διώχνοντας σε κόρνερ.

To σύνολο του Νίκου Καραμπετάκη δεν τα παράτησε και στο 75′ έχασε καλή φάση με τον ηγέτη του, Γεωργιάδη να κάνει ωραία προσπάθεια και σουτ με τον Γκαραβέλη να πέφτει στη δεξιά του γωνία αποκρούοντας σε κόρνερ.

Τελικώς ο Απόλλωνας Παραλιμνίου κατάφερε να μειώσει στο 86′ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Ελέζι που την έστειλε με δύναμη στα δίχτυα του Γκαραβέλη από την καρδιά της περιοχής για το 3-2.

Τα γκολ ωστόσο δεν τελείωσαν εκεί καθώς οι γηπεδούχοι στο 90+3′ σκόραραν με τον Τσιλούλη να κάνει ωραία ντρίμπλα και διαγώνιο σουτ νικώντας τον Κουτζαβασίλη για το τελικό 4-2.

sdna.gr

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Αυτά που θα πει θα προκαλέσουν σοκ – Η δολοφονία του Παναγιωτάκη θα συγκλονίσει περισσότερο από όλες»

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Κ. Αχαΐα: Οδήγηση τέλος για τον 63χρονο που δεν είχε δίπλωμα, παραβίασε STOP και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενη του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή – «Φόνισσα» φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ραγδαίες εξελίξεις: Σε αναστολή όλη η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας – Είχε εμπλακεί στις υποθέσεις Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου

Αχαΐα: Αυτές είναι οι 3 περιοχές που απαγορεύεται το κολύμπι