Κρίσεις ανωτάτων αξιωματικών στην ΕΛ.ΑΣ: Παραμένει ο αρχηγός, ποιοι αποστρατεύονται - Διατηρητέος ο αχαιός Υποστράτηγος Γ. Μιχαλόπουλος

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστρατήγων Αστυνομίας που συνεδρίασε την Τετάρτη υπό την προεδρία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Σκούμα, έκρινε διατηρητέους τους αντιστρατήγους Λάζαρο Μαυρόπουλο και Γεώργιο Δούβαλη.

Πρόκειται, αντίστοιχα, για τον προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.


Παράλληλα, κρίνονται ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους και αποστρατεύονται ο Γεώργιος Γιάννινας και ο Γεώργιος Κανέλλος.

Στον πρώτο απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και στον δεύτερο ο τίτλος του επιτίμου Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Στη θέση του παραμένει ο αρχηγός της αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας.

 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:
 

Κρίση Αντιστρατήγων της Ελληνικής Αστυνομίας

Υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Σκούμα και τη συμμετοχή δύο (2) Αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς, συνεδρίασε το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστρατήγων Αστυνομίας και έκρινε τους κατωτέρω Αντιστρατήγους Αστυνομίας, ως ακολούθως:

Διατηρητέους τους:

Λάζαρο Μαυρόπουλο

Γεώργιο Δούβαλη

Ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους τον Γεώργιο Γιάννινα, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Γεώργιο Κανέλλο, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Στη συνέχεια το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων έκρινε τους 21 Υποστράτηγους της Ελληνικής Αστυνομίας (20 Γενικών Καθηκόντων και 1 Ειδικών Καθηκόντων–Υγειονομικό–Ιατρό).

Ειδικότερα έκρινε προακτέους στο βαθμό του αντιστράτηγου, για κάλυψη δύο κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους υποστράτηγους Γενικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας Ελευθέριο Γκαρίλα και Σπυρίδωνα Σκλάβο.

Έκρινε, διατηρητέους τους κατωτέρω Υποστράτηγους Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας:

Νικόλαο Σπανουδάκη
Χρήστο Κονδύλη
Δημήτριο Μάλλιο
Ελευθέριο Ντουρουντού
Εμμανουήλ Δουρβετάκη
Απόστολο Μαρτζάκλη
Πασχάλη Συριτούδη
Δημήτριο Παντελή
Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο
Αστέριο Μαντζιώκα
Γεώργιο Μπάλλα
Γεώργιο Λυμπινάκη
Γεώργιο Μιχαλόπουλο ( σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.News ο μέχρι πρότινος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Αιγαίου αναμένεται να μετακινηθεί σε θέση στην Αθήνα)
Αθανάσιο Μπαδέκα (Υγειονομικό – Ιατρό)

Έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, τους κατωτέρω πέντε υποστράτηγους Γενικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Αντιστράτηγου εκτός οργανικών θέσεων και τους απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου της θέσης που κατείχαν, θα αποστρατευθούν δε ύστερα από 30 ημέρες, με άλλο προεδρικό διάταγμα:

Ηλία Κοσσυβάκη
Σοφία Λαμπροπούλου
Κωνσταντίνο Δούβαλη
Νικόλαο Τσέτσικα
Θεόδωρο Αθανασόπουλο

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης: Κρίσεις στην Αστυνομία: Παραμένει Υποστράτηγος ο Απόστολος Μαρτζάκλης - Συνεχίζει στην ίδια θέση

 

Διαβάστε επίσης