«Δεν θα ανεχτούμε κανένα τετελεσμένο»! Η Τουρκία προκαλεί με νέες απειλές κατά της Ελλάδας

Ξεκάθαρες απειλές με στόχο την Ελλάδα εξαπέλυσε το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας στην Τουρκία στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας για το 2023 και η οποία αποδείχθηκε «μαραθώνια», καθώς διήρκησε τρεις ώρες και 40 λεπτά η Τουρκία για ακόμα μία φορά κάνει το άσπρο-μαύρο, κατηγορώντας την Ελλάδα για «προκλητικές ενέργειες».

Μάλιστα στη σκληρά διατυπωμένη ανακοίνωση η Τουρκία απειλεί ξεκάθαρα τη χώρα μας, καθώς όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, υπογραμμίζει πως «οι προκλητικές ενέργειες και ρητορική και τα εξοπλιστικά δεν παρέχουν κανένα όφελος εκτός από το αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».

«Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση ξανά ότι δεν  θα ανεχτούμε κανένα τετελεσμένο το οποίο στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας οποιεσδήποτε κι αν είναι οι περιστάσεις».

Εκτός από την Ελλάδα και τα εξοπλιστικά της χώρας μας που ήταν ένα από τα βασικά θέματα της συνεδρίασης, συζητήθηκαν ακόμα οι πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές εξελίξεις που ήταν σημαντικές για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας το 2022 και επαναξιολογήθηκαν, ενώ αντικείμενο της συζήτησης ήταν και ζητήματα που ίσως προκύψουν το 2023, καθώς και τα μέτρα που ίσως παρθούν.

Φυσικά στο επίκεντρο της συνεδρίασης ήταν οι εξελίξεις με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και τα όσα έχουν συμβεί με το τουρκικό μπλόκο στη Σουηδία και συνέβησαν στη διαδήλωση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την τουρκική πρεσβεία, όπου ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Hard Course, Ράσμους Παλουντάν, έκαψε το κοράνι.

Έτσι προκλήθηκε οργή στην Τουρκία με αποτέλεσμα την αναβολή επ’ αόριστον του τριμερούς μηχανισμού μεταξύ της Τουρκίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Στην ανακοίνωση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας υπογραμμίζεται πως η Τουρκία υποστήριζει την πολιτική ανοιχτών θυρών του ΝΑΤΟ, ωστόσο σημειώνει:

«Από την άλλη πλευρά υπογραμμίζεται πως τα κράτη που θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να λειτουργούν υπό τους νόμους και το πνεύμα της συμμαχίας και θα πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους που πηγάζουν από το μνημόνιο συνεννόησης και αφορούν τη μάχη εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το PKK/KCK-PYD/YPG και το FETO με ξεκάθαρα βήμαρα το συντομότερο δυνατόν».

«Οι ειδεχθείς επιθέσεις που είναι ένδειξη αντιισλαμικού ρατσισμού που στοχεύουν τις ιερές αξίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων καταδικάζονται σφόδρα. Έγινε υπενθύμιση για εκείνους που υπονομεύουν τις αξίες όπως η ελευθερία της θρησκείας και εκείνους ενθαρρύνουν τέτοιες ενέργειες που δεν μπορούν να εξηγηθούν από τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης και είναι συνένοχοι σε αυτό το απαίσιο έγκλημα, το οποίο αγνοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα».

in.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ