Καλαμάτα: Συνελήφθη ο 38χρονος που αναζητούνταν για τη δολοφονία του «Αμερικάνου»

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο 38χρονος που αναζητούνταν για τη δολοφονία του 47χρονου «Αμερικάνου» στην Καλαμάτα.

Οι δρόμοι στην Καλαμάτα είχαν γεμίσει με μπλόκα, αφού η Ελληνική Αστυνομία αναζητούσε σε στεριά και θάλασσα τον 38χρονο που φέρεται να πυροβόλησε τον 47χρονο, που ήταν γνωστός στην περιοχή με το προσωνύμιο «Αμερικάνος».

 

Εν τέλει το πρωί της Τετάρτης συνελήφθη και οδηγείται στις Αρχές σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Υπενθυμίζεται ότι ο 22χρονος συνεργός του έχει ήδη συλληφθεί.

Ο 38χρονος δεν έχει λευκό ποινικό μητρώο, αφού το 2020 συνελήφθη για κατοχή 2 κιλών κοκαΐνη. Κρυβόταν στο βουνό, πάνω από τις Κιτριές.

Το ραντεβού θανάτου και το δόλωμα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας tharrosnews, οι δύο δράστες, είχαν κλείσει ραντεβού με τον 47χρονο, με τον 22χρονο να αποτελεί το «δόλωμα» για να εμφανιστεί στο σημείο που συνέβη στο φονικό.

 

Συγκεκριμένα, ο  22χρονος έκλεισε ραντεβού στο θύμα στη διασταύρωση Ύδρας και Σόλωνος, καθώς ο 47χρονος, λόγω διαφορών που είχαν, δε θα πήγαινε ποτέ σε ραντεβού με τον 38χρονο Αλβανό (που οδηγούσε το αυτοκίνητο και είναι αυτός που πάτησε τη σκανδάλη).

Όταν ο 47χρονος πήγε στο σημείο, συνάντησε τον 22χρονο, αλλά και τον 38χρονο, με τον οποίο αμέσως διαπληκτίστηκε και ακολούθως ο τελευταίος τον πυροβόλησε. Στη συνέχεια και οι δύο επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του 38χρονου και κατευθύνθηκαν προς την περιοχή των Κιτριών, όπου οι αστυνομικοί το απόγευμα της Παρασκευής εντόπισαν το αυτοκίνητο των δραστών.

Ποιοι έκρυβαν τους δράστες

Από τις εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες είχαν έρθει σε επαφή με ένα γνωστό τους εστιάτορα και τον υπάλληλό του και, μάλιστα, ο δεύτερος ήταν αυτός που κάποια στιγμή μετά το έγκλημα, κι αφού οι δράστες είχαν εγκαταλείψει το αυτοκίνητο, μετέφερε τον 22χρονο στην Καλαμάτα.

Γεγονότα, όμως, που αρνήθηκαν στους αστυνομικούς, δηλώνοντας ψευδώς ότι δεν έχουν έρθει σε καμία επαφή με τους δύο δράστες.

Πως έγινε η συμπλοκή

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το περιστατικό που σημειώθηκε σε κεντρικό δρόμο της Καλαμάτας δεν φαινόταν ότι θα οδηγούσε στην απώλεια ενός ανθρώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα οδηγούσε μια μηχανή, ενώ ο δράστης ένα αυτοκίνητο, το οποίο έκλεισε τη μηχανή με αποτέλεσμα ο οδηγός της να βρεθεί στο οδόστρωμα.

Όπως υπογραμμίζουν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, ενδέχεται το τροχαίο ατύχημα να ήταν σκηνοθετημένο από το δράστη, προκειμένου να σταματήσει την πορεία του θύματος και να τον βρει σε μειονεκτική θέση.

Αφού οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν, ο οδηγός του αυτοκινήτου έβγαλε όπλο και έριξε μία φορά εναντίον του θύματος, πετυχαίνοντάς τον στο πόδι, προτού μπει στο ΙΧ και εξαφανιστεί προς άγνωστη κατεύθυνση.