ΗΠΑ: Απόρρητα έγγραφα βρέθηκαν στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου Μάικ Πενς

24/01/2023 | 23:37

 

Έγγραφα, χαρακτηρισμένα ως διαβαθμισμένα, εντοπίστηκαν στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς στην Ιντιάνα την περασμένη εβδομάδα και εκείνος παρέδωσε αυτά τα αρχεία αυτά στο FBI, δήλωσε ο εκπρόσωπός του σε επιστολές που περιήλθαν σε γνώση του Reuters.

Οι εκπρόσωποι του Πενς έστειλαν επιστολή στα Εθνικά Αρχεία ενημερώνοντάς τα για τα έγγραφα και σε ξεχωριστή επιστολή πρόσθεσαν ότι το FBI πήγε στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου για να τα παραλάβει.

Την είδηση μετέδωσε επίσης το CNN επικαλούμενο πηγές.

Δεν είναι ακόμη σαφές σε τι αφορούν τα έγγραφα ή το επίπεδο ευαισθησίας ή διαβάθμισής τους.

Η ομάδα του Πενς ενημέρωσε τους ηγέτες του Κογκρέσου και τις αρμόδιες επιτροπές για την ανακάλυψη σήμερα Τρίτη (24/1).

Ο Πενς ζήτησε από τον δικηγόρο του να διεξάγει την έρευνα στο σπίτι του από περίσκεψη και ο δικηγόρος άρχισε να εξετάζει τέσσερα κιβώτια που φυλάσσονται στο σπίτι του Πενς την περασμένη εβδομάδα, βρίσκοντας έναν μικρό αριθμό εγγράφων με διαβαθμισμένες ενδείξεις, ανέφεραν πηγές.

Πηγή: Reuters, CNN

Πάτρα: Θλίψη για την απώλεια του Σάκη Παναγιωτόπουλου

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Πάτρα: Πανικός από φωτιά τα ξημερώματα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Αχαΐα: Αυτές είναι οι 3 περιοχές που απαγορεύεται το κολύμπι

Πάτρα: Προφυλακίστηκε η Ειρήνη Μουρτζούκου – Απολογήθηκε με υπόμνημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα δικαστήρια της Πάτρας για την απολογία της η Ειρήνη Μουρτζούκου – Οργή και αποδοκιμασίες από το πλήθος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Αχαΐα: Θλίψη για τον αιφνίδιo θάνατο της συνταξιούχου φαρμακοποιού Μάρθας Ξηρομάμου (ΦΩΤΟ)