Παρακολουθήσεις: Την παραίτηση Μητσοτάκη ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας - «Κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου και πρωτοφανής δημοκρατική εκτροπή» (ΒΙΝΤΕΟ)

Την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησε πριν από λίγο και μετά την συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι αισθάνεται αποτροπιασμό για την κατάφωρη όπως είπε παραβίαση του κράτους δικαίου και μια πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή από ένα ρυπαρό δίκτυο και εγκληματικό που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον πρωθυπουργό.

«Δεν μιλάμε πλέον με εικασίες βάση δημοσιευμάτων, μιλάμε με αποδείξεις που περισυνέλεξε η κατά το σύνταγμα αρμόδια αρχή για την διασφάλιση των επικοινωνιών κατά τους ελέγχους που διενήργησε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Αυτές, επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόνους μας ότι η ΕΥΠ, την εποπτεία της οποίας έχει ο κ. Μητσοτάκης με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια εισαγγελέα την κα Βλάχου, παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών και δημοσιογράφων αλλά και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Αυτή η δημοκρατική εκτροπή σε ένα κράτος δικαίου σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Και κατέληξε: «Ο πρωθυπουργός της εκτροπής των υποκλοπών και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες και να παραιτηθεί. Τα υπόλοιπα με λεπτομέρειες αύριο στη Βουλή».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλείνοντας την δήλωσή του είπε ότι υπάρχει ένα αισιόδοξο μήνυμα. «Το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης και είναι βέβαιο ότι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία θα επικρατήσουν».

 

 

newsit.gr