Η κατάρρευση της κοινωνίας βάζει τέλος στο αφήγημα της ΝΔ

Του Γιώργου Κυριακόπουλου*

Μετά από αμέτρητα διαγγέλματα και βαρετούς μονολόγους, κατά την διάρκεια της θητείας του, ο «Ευρωπαίος» πρωθυπουργός, ο οποίος αποφεύγει ένα ντιμπέιτ με τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, από την εποχή κιόλας που έγινε αρχηγός της ΝΔ,  παραχώρησε και συνέντευξη Τύπου για να υποστηρίξει την πολιτική της κυβέρνησης του που έχει οδηγήσει την πλειοψηφία των πολιτών σε αδιέξοδο.

Η περίπτωση του καταδεικνύει ότι η πολιτική ωραιοποιείται με την ορθή χρησιμοποίηση της ελληνικής γλώσσας και την δυνατότητα να κάνεις το άσπρο - μαύρο, και με την στήριξη των περισσότερων επικοινωνιακών μέσων.

Δυστυχώς, όμως, η πραγματικότητα είναι σκληρή. Η κοινωνία πλήττεται από την ακρίβεια στα προϊόντα και στην ενέργεια, ενώ δοκιμάζεται σοβαρά και από την υποβάθμιση της Υγείας, της Παιδείας, την ίδια ώρα που οι δημοκρατικοί θεσμοί υπονομεύονται.

Και αυτή τη σκληρή αλήθεια, αρνείται να την αποδεχθεί ο πρωθυπουργός, ο οποίος αυτοπαρουσιάζεται ως άμοιρος ευθυνών. Υποτίθεται, λοιπόν, ότι δεν γνωρίζει για την μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα, τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ υπό την εποπτεία του, την λειτουργία του παράνομου λογισμικού Predator, τις δραστηριότητες Πάτση, όπως και άλλων βουλευτών και στελεχών της κυβέρνησης του, καθώς και ό,τι άλλο συμβαίνει χωρίς ακόμα να έχει αποκαλυφθεί.

Επομένως, πώς θα γνωρίζει την κατάσταση που βιώνει κάθε νοικοκυριό, κάθε πολίτης, στο σούπερ μάρκετ, στο βενζινάδικο, στο νοσοκομείο, στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, στις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος εξαιτίας των απλήρωτων λογαριασμών, ή την αδυναμία των δανειοληπτών να εξοφλήσουν τις δόσεις τους;

Τούτων δοθέντων, το αφήγημα της καλύτερης Ελλάδας, που υποσχέθηκε το 2019 ο κ. Μητσοτάκης, έχει πληγεί ανεπανόρθωτα γιατί η κοινωνία έχει καταρρεύσει.

*Αναπληρωτή του Τμήματος Προστασίας του Πολίτη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ