Αποσπάσματα από το ημερολόγιο με τα ραντεβού με Παππά και Αρτεμίου κατέθεσε ο Καλογρίτσας

Στοιχεία προκειμένου να ενισχύσει τα όσα κατέθεσε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμαντή, προσκόμισε σήμερα η υπεράσπιση του επιχειρηματία στο Ειδικό Δικαστήριο.

Τα στοιχεία, τα οποία είναι αποσπάσματα του ημερολογίου της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, προσκομίστηκαν στο Ειδικό Δικαστήριο από τον συνήγορο υπεράσπισης του επιχειρηματία, Άγγελο Καραχάλιο, σύμφωνα με τον οποίο από αυτά προκύπτουν καταχωρήσεις για συναντήσεις του πρώην υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με το δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου και τον επιχειρηματία στο γραφείο του.

Ο ένας εκ των συνηγόρων του επιχειρηματία, Άγγελος Καραχάλιος, τόνισε στο Ειδικό Δικαστήριο πως υπάρχουν, δύο σημειώσεις τον Σεπτέμβριο του 2016.

Η μία αφορά συνάντηση στις 15 Σεπτεμβρίου και η άλλη στις 22 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου την πρώτη φορά, ενώ τη δεύτερη στη συνάντηση Παππά – Αρτεμίου μετείχε και ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας.

Η δεύτερη συνάντηση των τριών έχει καταχωρηθεί την ημέρα συνάντησης του κ. Καλογρίτσα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Θα ήθελα να καταθέσω δύο ακόμα σημαντικά στοιχεία που αφορούν την κατάθεση της κυρίας Διαμαντή, αλλά και το ιστορικό sms της 15 Νοεμβρίου 2016, που δεν άφησε ασχολίαστο ο Τύπος και πολιτικός κόσμος. Το συνδέω ευθέως με το περιεχόμενο της κατάθεσης Διαμαντή και με το μήνυμα αυτό, γιατί τέθηκε θέμα αξιοπιστίας της, την χαρακτήρισαν ανυπόληπτη, ψευδομάρτυρα και συκοφάντη. Το ημερολόγιο που τηρούσε η επί σαράντα χρόνια γραμματέας του κ. Καλογρίτσα του οποίου θα καταθέσουμε αποσπάσματα δύο ημερών της 15 και 22-9- 2016. Η κυρία Διαμαντή κατέθεσε ότι ο κ. Αρτεμίου είχε συναντήσεις με Παππά και Καλογρίτσα στα γραφεία Καλογρίτσα. Η ίδια μάρτυρας έχει πει, ότι στις 22-9-2016 συναντήθηκε ο Χρήστος Καλογρίτσας με τον  κ. Μαρινάκη. Τόσο στις 15/9 υπάρχει καταχωρημένη συνάντηση με  Αρτεμίου στα γραφεία της εταιρείας Καλογρίτσα αλλά και στις 22 -9 υπάρχει συνάντηση Παππά  Καλογρίτσα με Αρτεμίου, μετά τη συνάντηση με Μαρινάκη και το βράδυ συνάντηση Kαλογρίτσα με τον  κ. Παππά», τόνισε ο κ. Καραχάλιος.

Συγκεκριμένα οι σημειώσεις στο ημερολόγιο της κυρίας Διαμαντή σύμφωνα με την υπεράσπιση του Χρήστου Καλογρίτσα είναι οι εξής: 
*15.9.2016: Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα)  -14,25- 15,00
*22.9.2016: Παππάς και Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα)  -13,25-23,45
*22.9.2016: Μαρινάκης (στον Πειραιά ) -21,00 – 21,30
*22.9.2016: Παππάς (στο γραφείο Καλογρίτσα)  -22,15-22,4

Ένσταση από την πλευρά Παππά

Στο μεταξύ, στην αντεπίθεση πέρασε η υπεράσπιση του Νίκου Παππά. Ο δικηγόρος του, Γιάννης Μαντζουράνης, υπέβαλε σήμερα στο  δικαστήριο ένσταση σχετικά με τα μηνύματα που προσκομίστηκαν απο τον Χρήστο Καλογρίτσα με ηλεκτρονικούς διαλόγους μεταξύ του επιχειρηματία και του Νίκου Παππά. Η ένσταση, αφορά σε παραβίαση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων όπως τόνισε ο δικηγόρος, ο οποίος είπε ότι η κατάθεση των μηνυμάτων έγινε χωρίς έγκριση του ενός από τους συνομιλητές, δηλαδή του Νίκου Παππά.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μαντζουράνης έκανε λόγο για πλαστότητα των μηνυμάτων αυτών, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Μαντζουράνης «αν έχει κάποιος το κινητό κάποιου μπορεί να φτιάξει όσα μηνύματα θέλει». Μάλιστα ο δικηγόρος του Νίκου Παππά, πρόσθεσε ότι «τα μηνύματα είναι πλαστά και είναι παραποιημένα. Κάποιος έχει βάλει το χεράκι του». Για αυτό το λόγο προσκομίστηκε από την υπεράσπιση του Νίκου Παππά σχετική πραγματογνωμοσύνη στο Δικαστήριο.

Δήλωση Μαντζουράνη 

Ο δικηγόρος του Νίκου Παππά έκανε την εξής δήλωση: «Σήμερα προσκομίσαμε αποδείξεις ότι τα SMS, που εμφανίστηκαν από την πλευρά του κυρίου Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο, είναι μη γνήσια και προσβλήθηκαν ως πλαστά. Είναι προϊόντα ενός παρακράτους, που επιχειρεί τηπολιτική δολοφονία του Νίκου Παππά και, μέσω αυτής,την δυσφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο κύριος Μητσοτάκης υιοθέτησε και ξέπλυνε δημόσια την πλαστογραφία, για να σπιλώσει τον Αλέξη Τσίπρα, αποκαλύφθηκε ποιος προΐσταται των πλαστογραφιών.  Είναι ο ίδιος, που προΐσταται και των υποκλοπών. Προειδοποιούμε: Πλαστογραφίες, μηχανορραφίες και προγραφές δεν θα περάσουν, ούτε εντός ούτε εκτός του δικαστηρίου».

newsit.gr

Διαβάστε επίσης