Υγεία: 6 απλοί τρόποι για να τη βελτιώσετε

Μικρές, απλές, καθημερινές αλλαγές

Η καλή υγεία προϋποθέτει τον καθορισμό διαχειρίσιμων και εφικτών στόχων. Μικρές, απλές, καθημερινές αλλαγές είναι ικανές να «φροντίσουν» τη σιλουέτα μας μα και τη συνολική μας υγεία και ευεξία.

6 μικρά «μυστικά», μεγάλης αξίας…

#1 «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα»

Τα φρούτα αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της διατροφικής μας «δύναμης».

Η απλή πράξη του να τρώτε ένα φρούτο κάθε μέρα, αποφέρει πολλά «προστατευτικά» οφέλη όπως η μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η συστηματική έρευνα έχει δείξει ότι η κατανάλωση ενός μόνο φρούτου την ημέρα θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ στην πρόληψη και τη διαχείριση της παχυσαρκίας και του υπερβολικού σωματικού λίπους.

Οι ειδικοί λοιπόν συνιστούν ανεπιφύλακτα την κατανάλωσή τους σε καθημερινή βάση.

#2 Μικρότερα πιάτα, μικρότερα γεύματα

Πολλές φορές, καταλήγουμε να βάζουμε στο πιάτο μας περισσότερο φαγητό από όσο πραγματικά έχουμε ανάγκη καταλήγοντας να τρώμε έως και υπερβολικά.

Σύμφωνα με μελέτη, το να χρησιμοποιούμε μικρότερα πιάτα, κάνει τις μερίδες να φαίνονται…  μεγαλύτερες. Ορισμένοι διατροφολόγοι λένε ότι αυτό λειτουργεί ως πολυεπίπεδη αισθητηριακή ένδειξη για τον εγκέφαλό μας ότι το στομάχι μας είναι «γεμάτο».

Ακόμη και το πιο υγιεινό φαγητό μπορεί να μας βλάψει εάν δεν καταναλωθεί με μέτρο.

Η απλή πράξη της χρήσης ενός μικρότερου πιάτου θα σας βοηθήσει να έχετε τον έλεγχο των μερίδων σας και να μειώσετε την πρόσληψη έξτρα θερμίδων.

#3 Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα μέρα παρά μέρα

Η πλήρης αποφυγή των επεξεργασμένων τροφίμων είναι δύσκολη και πιθανότατα μη βιώσιμη.

Θα ήταν προτιμότερο λοιπόν να «ρυθμίσετε» αντί να καταργήσετε την κατανάλωσή τους, παραλείποντάς τα μέρα παρά μέρα και μειώνοντας την ποσότητά τους.

Η ενσωμάτωση μικρών αλλά σταθερών αλλαγών για να προσαρμόσετε τις ποσότητες επεξεργασμένων τροφίμων στη διατροφή σας είναι το «κλειδί» ώστε να έχετε καλά, μακροχρόνια αποτελέσματα.

#4 Προτιμήστε το τσάι ανά δεύτερη μέρα

Τα αδιαμφισβήτητα οφέλη των τσαγιών από βότανα στην αποτοξίνωση του οργανισμού έχουν αποδειχθεί από πολλούς ερευνητές.

Αντικαθιστώντας τον καφέ σας με τσάι από βότανα έστω 3 φορές την εβδομάδα, τονώνετε σταδιακά και… διακριτικά τη σωματική και ψυχική σας ευεξία.

#5 Καταναλώστε ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη καθημερινά

Σε μια προσπάθεια να τρώμε υγιεινά, συχνά τείνουμε να περιορίζουμε τις θερμίδες και να ξεχνάμε τα θρεπτικά συστατικά.

Η ενσωμάτωση περισσότερων πρωτεϊνών στο πιάτο σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε χορτάτοι, να χάσετε βάρος ενώ παράλληλα θα διατηρήσετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας υψηλά.

#6 Περπατήστε για 10 λεπτά κάθε μέρα

Εκτός από τις διατροφικές αλλαγές, δοκιμάστε να κάνετε μια μικρή, χαλαρή βόλτα με τα πόδια στη γειτονιά σας καθημερινά. Σταδιακά μπορείτε να αυξήσετε την ένταση και τη διάρκειά της.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ.

Λίγα βήματα παραπάνω την ημέρα είναι ικανά να αυξήσουν ακόμη και το προσδόκιμο ζωής.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης