«Πιο ακριβή και από της Νέας Υόρκης»: Έξαλλοι ξένοι τουρίστες κράζουν τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Μπορεί η γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου να θεωρείται ένα «σύγχρονο μηχανικό θαύμα», ωστόσο φαίνεται πως έχει αφήσει αρκετούς επισκέπτες της δυσαρεστημένους.

Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου ή, επίσημα, Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» είναι η μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων στον κόσμο έχοντας συνεχές και πλήρως αναρτημένο κατάστρωμα 2.252 μέτρων. Κατέχει μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, ενώ διαθέτει τα πιο βαθιά θεμέλια γέφυρας στον κόσμο, στα 60 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ένα σπουδαίο οικοδόμημα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αντέχει εκεί που άλλοι σχεδιασμοί θα είχαν αποτύχει.

Μπορεί ένα μεγάλο λάθος κατά την κατασκευή της να άλλαξε ολοκληρωτικά τα σχέδια των μηχανικών, όμως η γέφυρα ολοκληρώθηκε στην ώρα της και από το 2004 μέχρι σήμερα την έχουν διασχίσει εκατομμύρια ταξιδιώτες. Δεν έμειναν όλοι βέβαια το ίδιο ικανοποιημένοι.

Πιο συγκεκριμένα, αν ρίξει μια ματιά κάποιος στις αξιολογήσεις των χρηστών της Google για τη γέφυρα, θα δει πως η συνολική της βαθμολογία φτάνει το 4.6 στα 5.

Μια αρκετά υψηλή βαθμολογία θα μπορούσε να πει κανείς, μόνο που τη «ρίχνει» κάμποσες εκνευρισμένες κριτικές ξένων επισκεπτών που δυσαρεστήθηκαν αρκετά από την τιμή των διοδίων της, αλλά και από το γεγονός ότι δεν μπορούσαν εύκολα να τη διασχίσουν με τα πόδια ή με ποδήλατο:

«Ως ταξιδιώτης από την Αθήνα με προορισμό τη Κέρκυρα και πάλι πίσω, βρήκα την εμπειρία τη γέφυρας εντελώς ασεβή απέναντι στα θέλω και τις ανάγκες των ταξιδιωτών. Στη διαδρομή μας από την Αθήνα για την Κέρκυρα ψάχναμε ένα τρόπο να ανέβουμε στη γέφυρα και τα καταφέραμε μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες. Δεν υπάρχει κάποια πινακίδα που να δείχνει το σωστό δρόμο.

Τώρα από την Κέρκυρα για την Αθήνα θέλαμε να πάρουμε το ferry, αλλά και πάλι δεν υπήρχε κάποια πινακίδα που να δείχνει «λιμάνι» ή «γέφυρα». Ο δρόμος οδηγεί απευθείας στη γέφυρα χωρίς να σε προειδοποιεί. Ντροπή σας που δεν σέβεστε τους τουρίστες. Δεν βλέπω καμία σύγχρονη γέφυρα εδώ!».

gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης