Πάτρα: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει και για άλλες επιθέσεις της "σκληρής ομάδας" των αντιεξουσιαστών - Μέλος της γιος καταδικασθέντα για την 17Ν - Βρέθηκαν στην κατοχή τους όπλα, εκρηκτικά και ναρκωτικά

 

Η "σκληρή ομάδα" των αντιεξουσιαστών μπορεί να βρίσκεται ήδη στα χέρια της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, καθώς οι αστυνομικοί αναζητούν ενδεχομένως και άλλους εμπλεκόμενους στην σοβαρότατη υπόθεση, ενώ διερευνώνται όλα τα στοιχεία και για άλλες αξιόποινες πράξεις της ολιγομελούς ομάδας.

Οπως αποκάλυψε το tempo24 μεταξύ των 7 συλληφθέντων (6 άνδρες, μια γυναίκα) είναι και ο γιός καταδικασθέντα για  συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη", που μετείχε σε ληστείες στην Πάτρα..

Οι έρευνες της Ασφάλειας Πάτρας επεκτείνονται και σε άλλες επιθέσεις με ...άρωμα τρομοκρατίας. 

Υπενθυμίζεται πως η ομάδα ευθύνεται για 7 ληστείες, τρεις σε τράπεζες , σε τρια υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ και σε ένα σούπερ μάρκετ, αποσπώντας συνολικά το ποσό των 19.009 ευρώ. Ενώ διερευνάται πιθανή σχέση των συλληφθέντων και με την πρόσφατη επίθεση-ενέδρα με ρίψη μολότοφ, σε βάρος αστυνομικών της Άμεσης Δράσης στην οδό Λεμεσού.

Οι ληστείες έγιναν από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022. 

Εξάλλου, στο "ντου" της ΕΛΑΣ στα σπίτια κατασχέθηκαν και 18 κιλά χασίς, αλλά και δενδύλλια ινδικής κάνναβη.

Το γεγονός πως οι αστυνομικοί αναζητούν συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, σύμφωνα με πληροφορίες θα καθυστερήσει την μεταφορά τους στα Δικαστήρια της Πάτρας, δεδομένου ότι η δικογραφία, (με ενδεχομένως διευρυμένο κατηγορητήριο),  δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, κάτι που αναμένεται να γίνει προς τις βραδινές ώρες.

Γι αυτό εξάλλου, δεν θα υπάρξουν σήμερα ανακοινώσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη  και ο κ. Θεοδωρικάκος έχει προγραμματίσει την συνέντευξη τύπου για αύριο το πρωϊ. 

Οι κατηγορίες που "βαραίνουν" μέχρι στιγμής τους "7" είναι: Συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη ληστειών διακεκριμένων κλοπών, παρασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, παράνομη λειτουργία ραδιοσυχνοτήτων και παράβαση του Νόμου περί εξαρτηδιογόνων ουσιών.

Το αναλυτικό χθεσινό ρεπορτάζ του tempo24:

ΑΙΘΟYΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των ερευνών εντόπισαν και περούκες που οι δράστες που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των ληστειών, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασίας ταυτοποίσης γενετικού υλικού (DNA). Λόγω της υπόθεσης η τοπική ΕΛ.ΑΣ. εχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Πάτρας.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 η εγκληματική οργάνωση ενέχεται σε επτά ληστείες, από το 2020 και έπειτα. Σε τρεις τράπεζες, τρία ΕΛΤΑ και στο σουπερ μάρκετ "Σκλαβενίτης" στην οδό Νοταρά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία:

ΣE EΞEΛIΞH BPIΣKETAI AΠO ΣHMEPA TA ΞHMEPΩMATA ΣTHN ΠATPA EΠIXEIPHΣH THΣ YΠOΔIEYΘYNΣHΣ AΣΦAΛEIAΣ ΠATPΩN ΓIA EΞAPΘPΩΣH EΓKΛHMATIKHΣ OPΓANΩΣHΣ ΠOY ENEXETAI ΣE YΠOΘEΣEIΣ ΛHΣTEIΩN, ΔIAKEKPIMENΩN KΛOΠΩN, NAPKΩTIKΩN, KATOXHΣ OΠΛΩN KAI EKPHKTIKΩN KAI ΠAPABAΣH THΣ NOMOΘEΣIAΣ ΓIA TIΣ PAΔIOΣYXNOTHTEΣ. MEXPI ΣTIΓMHΣ EXOYN ΣYΛΛHΦΘEI 7 ATOMA. ΘA AKOΛOYΘHΣEI NEOTEPH ENHMEPΩΣH.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 στην Πάτρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα άτομα που έχουν συλληφθεί ενέχονται σε περίπου επτά ληστείες που έγιναν  τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα ενώ οι συλλήψεις δεν αποκλείεται να φθάσουν ακόμη και τις οκτώ ή εννέα.

Προς το παρόν αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις ατόμων (τέσσερις στον αριθμό), οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν, που όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης έχουν εντοπιστεί, όπλα, εκρηκτικά καθώς και τέσσερις υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης.Πληροφορίες του tempo24.news αναφέρουν πως σε ένα από τα σπίτια που έγιναν έρευνες έχουν εντοπιστεί δύο πιστόλια, 230 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης καθώς και πυροκροτητές.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛ.ΤΑ στην Πάτρα. Η αστυνομική επιχείρηση είναι ήδη σε εξέλιξη, ενώ γίνονται έρευνες σε σπίτια.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γιος καταδικασμένου μέλους της 17Ν ο ένας εκ των συλληφθέντων για ληστείες και κατοχή όπλων και εκρηκτικών στην Πάτρα
 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ