7 νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

Μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο από έκρηξη πυρομαχικών που προκλήθηκε από την πυροδότηση κατά λάθος μιας χειροβομβίδας στην ρωσική περιοχή Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ανακαλύφθηκαν τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων που αγνοούνταν μετά το περιστατικό, σύμφωνα με εκπρόσωπο των υπηρεσιών διάσωσης τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο. "Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε κατά συνέπεια στα επτά άτομα", διευκρίνισε η πηγή αυτή.

Μετά την έκρηξη, που έγινε το Σάββατο στις εγκαταστάσεις για το στρατιωτικό προσωπικό στην περιοχή Μπέλγκοροντ, οι διασώστες, σύμφωνα με πολλά ρωσικά ΜΜΕ, είχαν κάνει λόγο για τρεις νεκρούς και οκτώ αγνοουμένους.

Σύμφωνα με το Interfax, ένας λοχίας πυροδότησε "όχι από πρόθεση" χειροβομβίδα σε έναν κοιτώνα, προκαλώντας έκρηξη των πυρομαχικών και πυρκαγιά.

Στο Telegram, το ΜΜΕ Baza, που πρόσκειται στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, ανέφερε πως όλα τα θύματα ήταν στρατιώτες που είχαν επιστρατευθεί για να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Τον Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την επιστράτευση 300.000 εφέδρων, έπειτα από μια σειρά από στρατιωτικές ήττες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Συγγενείς στρατιωτικών και επικριτές του Κρεμλίνου κατήγγειλαν μια "χαοτική" επιστράτευση, λέγοντας πως στρατιώτες στάλθηκαν στο μέτωπο χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό και εκπαίδευση.

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης