Ντεμακιγιάζ εξπρές σε 1′

Τι θα χρειαστούμε

Επιπλέον η πλούσια περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε, χαρίζει απαλότητα στην επιδερμίδα και παράλληλα την προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες καθυστερώντας τα σημάδια γήρανσης.

Τι θα χρειαστούμε για το ντεμακιγιάζ εξπρές

1 κουταλιά τσαγιού αμυγδαλέλαιο

-Για να δράσει καλύτερα το έλαιό μας πρέπει να πάρει τη θερμοκρασία του σώματος. Οπότε ρίχνουμε μερικές σταγόνες στις παλάμες μας και τις τρίβουμε μεταξύ τους.

-Έπειτα τις ακουμπάμε στο πρόσωπο κάνοντας κυκλικές κινήσεις μασάζ ξεκινώντας από το κέντρο και με φορά προς το περίγραμμα.

-Επιμένουμε στις περιοχές που έχουμε μακιγιαριστεί, προκειμένου το έλαιο να διασπάσει τα υπολείμματα.

-Στη συνέχεια, ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με χλιαρό νερό και ψεκάζουμε με ένα ενυδατικό, αντιοξειδωτικό face mist ή με ένα σπρέι ιαματικού νερού πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία που δυναμώνουν τον επιδερμιδικό φραγμό.

-Αν θέλουμε να κάνουμε διπλό καθαρισμό, περνάμε στο καθαριστικό μας.

Ωστόσο, σε περίπτωση που έχουμε τάσεις αφυδάτωσης, δεν το αφαιρούμε εντελώς από το δέρμα ώστε να εκμεταλλευτούμε τις ευεργετικές ιδιότητες του αμυγδαλέλαιου, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πού οφείλονται οι απαράμιλλες ιδιότητές του

Το αμυγδαλέλαιο αποτελεί πηγή βιταμινών Α και Ε, καθώς και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Επίσης είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα τα οποία δυναμώνουν την μεμβράνη των κυττάρων προκειμένου να συγκρατούν την υγρασία στο εσωτερικό τους.

Παράλληλα περιέχει ιχνοστοιχεία και μέταλλα, όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, και φώσφορο, ψευδάργυρο και σίδηρο, στοιχεία πολύτιμα για την υγεία και την εύρρυθμη λειτουργία της επιδερμίδας μας.

 

imommy.gr

 

Διαβάστε επίσης