Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ενταφιάστηκε στο Τατόι, δίπλα στους γονείς του - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Συγκίνηση, χειροκροτήματα και συνθήματα από τον κόσμο

Νεότερα: Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Το φέρετρο του σήκωσαν οι γιοι και τα εγγόνια του. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο Κοιμητήριο του Ναού της Αναστάσεως, όπου πραγματοποιήθηκε τρισάγιο, παρουσία πλήθους κόσμου και υψηλών προσκεκλημένων.

Ακολούθησε ο ενταφιασμός δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όπως επιθυμούσε ο ίδιος. H ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έγινε χωρίς να υπάρχουν τηλεοπτικά πλάνα, κατόπιν σχετικού αιτήματος της οικογένειας.

1-photo1673876355-1024x541_11zon.jpg

Νωρίτερα: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιείται η τελετή ταφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι, μετά την κηδεία του στη Μητρόπολη Αθηνών. Συγκίνηση, χειροκροτήματα και συνθήματα από τον κόσμο που βρίσκεται στο σημείο. 

w16-152319tatoi_0.jpg

Οι κεντρικές πύλες άνοιξαν στις 14:00, περίπου 2 ώρες μετά το πέρας της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή από τη Μητρόπολη προς το Τατόι.

Η ταφή του θα γίνει δίπλα στους προγόνους του, τον τέως βασιλιά Παύλο και τη μητέρα του, Φρειδερίκη.

Η αυτοκινητοπομπή διήρκεσε περίπου 30 λεπτά από τη Μητρόπολη έως το Τατόι. Τα βανάκια και τα ιδιωτικά αυτοκίνητα που μετέφεραν τους 187 επίσημους προσκεκλημένους της κηδείας σταμάτησαν σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ που έχει στηθεί εδώ και λίγες ώρες στο Τατόι ώστε να ακολουθήσουν μια μικρή διαδρομή μέχρι την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Στη συνέχεια, η οικογένεια και οι προσκεκλημένοι μία απόσταση περίπου 100-200 μέτρων μέχρι το σημείο της ταφής. 

To τελευταίο αντίο στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο- Φωτορεπορτάζ του tempo24 από την Μητρόπολη Αθηνών - ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

001-1.jpg

Συγκινητική ήταν η στιγμή που οι τρεις γιοί του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο Παύλος, ο Φίλιππος και ο Νικόλαος, σήκωσαν στους ώμους τους το φέρετρο με τη σορό του πατέρα τους.

Την ώρα της εξόδου του φερέτρου από το ναό του κοιμητηρίου της Ανάστασης, ο κόσμος φώναξε «Αθάνατος» και έψαλε τον εθνικό ύμνο ενώ κάποιοι φώναξαν ρυθμικά το όνομα του Παύλου.

kideia_teos_tatoi_paidia_1601_1.jpg

dsc_7448.jpg

Διαβάστε επίσης