Ένταση στο Ειδικό Δικαστήριο μετά την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα για φακέλους με λεφτά στον ΣΥΡΙΖΑ

Για μία ακόμα συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες ανέβηκαν οι τόνοι. Στο επίκεντρο η κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα.

Η χθεσινή (σ.σ. 12.01.2023) κατάθεση της επί 40 χρόνια γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα απασχόλησε και την Παρασκευή, 13 του μήνα το Ειδικό Δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016. Οι δικηγόροι του Νίκου Παππά ανέφεραν πως προτίθενται να καταθέσουν μήνυση σε βάρος της κυρίας Διαμαντή για το περιεχόμενο της κατάθεσής της, ενώ ο δικηγόρος του Χρήστου Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος διάβασε δήλωση του εντολέα του στο Ειδικό Δικαστήριο η οποία έχει ως εξής:

«Ας κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν για να ακούσουν και αυτά που δεν έχουν ακουστεί».

Στο θέμα αναφέρθηκε και η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, Ιωάννα Κλάπα, η οποία διευκρίνισε ότι «όσα είπε δεν ήταν για τον Νίκο Παππά, ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά κατέθεσε η μάρτυρας. Ούτε για Παππά, ούτε για Τσίπρα».

Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής (13.01.2023) κατέθεσε και ο δημοσιογράφος Νίκος Τσαγκρής, που είπε πως κλήθηκε από τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, προκειμένου να «στήσει» εφημερίδα που θα εξέδιδε (σ.σ. σαν την εφημερίδα «Πρώτη») που είχε εκδοθεί στη δεκαετία του ’80 από τον Χρήστο Καλογρίτσα, όπου είχε διατελέσει διευθυντής.

Η εφημερίδα, σύμφωνα με τον μάρτυρα, σχεδιάστηκε και τα σχέδιά του αποδέχτηκε η τότε Κυβέρνηση και ο κ. Παππάς. Ο μάρτυρας, ωστόσο, είπε πως ο κ. Καλογρίτσας τον κάλεσε στη συνέχεια και του είπε ότι θα «αναγκαστείς να αποχωρήσεις, δεν είσαι επιθυμητός, γιατί θέλουν κάποιους άλλους, θέλουν ένα κομματικό ελεγχόμενο διευθυντή».

Στο Ειδικό Δικαστήριο κατέθεσαν και η τοπογράφος Άννα Βλασοπούλου και ο οικονομολόγος Διονύσιος Φελεμέγκας, εκτιμητές θυγατρικής εταιρείας της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην αξία και τη δυνατότητα εκμετάλλευσης της έκτασης των 5.026 στρεμμάτων (εξ΄ αυτών τα 3.500 στρέμματα ήταν δασική έκταση) στην Ιθάκη (τα λεγόμενα βοσκοτόπια) τα οποία δόθηκαν ως εγγύηση από την εταιρεία του Ι. Καλογρίτσα για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

newsit.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ