Πέτρος Φιλιππίδης: Σήμερα η πρόταση της εισαγγελέως για την ενοχή του ή όχι

 

Με την πρόταση της εισαγγελέως επί της ενοχής ή όχι του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται σήμερα η πολύκροτη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. 

Η εισαγγελέας αποτιμώντας τις καταθέσεις των μαρτύρων, την απολογία του κατηγορουμένου και όσα προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας θα καταλήξει στην πρόταση, για το εάν ο Πέτρος Φιλιππίδης πρέπει να κριθεί ένοχος ή αθώος και για ποιες πράξεις.

Η πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού δεν είναι δεσμευτική για το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη άρχισε τον περασμένο Μάρτιο και αφορά τις κατηγορίες του βιασμού και της απόπειρας βιασμού οι οποίες προέκυψαν από τις καταγγελίες σε βάρος του τριών συναδέλφων του, νεαρών ηθοποιών.

Τι υποστηρίζει ο Πέτρος ΦΙλιππίδης

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες και υποστηρίζει πως κάθε κατεύθυνση πως «δεν είναι βιαστής» και απέδωσε τις καταγγελίες σε βάρος του σε οργανωμένο, μεθοδευμένο σχέδιο να εκδιωχθεί από το θέατρο. «Πόσο εύκολα με κατηγορούν για βιαστή; Το καταλαβαίνω τη δουλειά τους θέλουν να κάνουν. Αλλά εγώ υπερασπίζομαι τη ζωή μου, την χαμένη ζωή μου που κρέμεται από μια κλωστή πλέον. Δεν πρόκειται να ξαναδουλέψω σε αυτή τη δουλειά. Δεν τους θέλω, να μην τους ξαναδώ στα μάτια μου. Ντροπή τους» είπε μάλιστα ξεσπώντας κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του, η οποία διήρκησε περίπου εννέα ώρες, ο γνωστός ηθοποιός. 

Μετά την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης και στη συνέχεια, πιθανότατα, εντός του Ιανουαρίου 2023, η ετυμηγορία του Δικαστηρίου.

https://www.newsit.gr/

Διαβάστε επίσης