ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - ΠΑΤΡΑ: Μαθητές κυνηγούσαν καθηγητή μέσα στο σχολείο - Έριξαν καπνογόνο (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Σκηνές απείρου κάλλους στο 2ο ΕΠΑΛ του σχολικού συγκροτήματος της Αγίας Σοφίας, ένα χρόνο σχεδόν μετά τα περσινά σοβαρά επεισόδια με φωτιές και «κατσαβιδιές»!

Και ενώ μέχρι σήμερα τα πράγματα κυλούσαν σχετικά ήρεμα, χθες το μεσημέρι μαθητές της Γ’ Λυκείου (πάνω από δέκα) έφθασαν στο σημείο να κυνηγούν καθηγητή. Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα έντρομα μάτια άλλων μαθητών και μικρότερων τάξεων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι χτύπησαν τον καθηγητή! Παράλληλα μαθητές άναβαν καπνογόνα μέσα στις τάξεις και το σχολείο είχε… κατακοκκινήσει αφού η ατμόσφαιρα ήταν όντως «πολεμική»! Στο σημείο εκλήθη και η Αστυνομία αλλά και το ΕΚΑΒ προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο καθηγητής είχε πρόβλημα. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως τρεις μαθητές αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από τα καπνογόνα. Χαρακτηριστική η ανάρτηση στο διαδίκτυο μητέρας μαθητή της Α’ Λυκείου το παιδί της οποίας μαζί με άλλους συμμαθητές του αναγκάστηκε να φύγει άρον άρον από το σχολείο! Αγνωστη παραμένει (επισήμως τουλάχιστον) η αιτία των επεισοδίων.

Οι γονείς έχουν αναστατωθεί. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι είχαν σημειωθεί τα εξής περιστατικά:

Πυρκαγιά στο σχολείο από καπνογόνα και επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής

Μαθητές είχαν βάλει φωτιά σε καρέκλες και θρανία και μάλιστα εντός του κτιρίου.

Δύο φορές είχαν προκληθεί σοβαρά επεισόδια με ξυλοδαρμούς μεταξύ μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ και του συστεγαζόμενου 6ου ΕΠΑΛ.

Μαθητής είχε δεχθεί χτύπημα από κατσαβίδι και είχε τραυματιστεί ακριβώς έξω από το σχολείο. Η Διεύθυνση εκείνη την ημέρα προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός, καίτοι στο σημείο βρέθηκε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. άνδρες της οποίας αναζητούσαν τον δράστη!

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

Η «Π» απευθύνθηκε για το θέμα στη διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας, Ευγενία Πιερρή, η οποία είχε ενημερωθεί για το συμβάν από τις διευθύνσεις των σχολείων.

«Οι δύο διευθυντές των δύο σχολείων μας με ενημέρωσαν ότι ακούστηκε ένας κρότος. Αμέσως έλαβαν τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και ενήργησαν σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα ενημέρωσαν την  αστυνομία».

Στο ερώτημά μας εάν υπήρξαν τραυματισμοί η κ. Πιερρή μας απάντησε «δεν μου αναφέρθηκε κάτι τέτοιο από τις διευθύνσεις των σχολείων».

Η ίδια πρόσθεσε: «Η αστυνομία θα κάνει την εργασία της και εμείς από την πλευρά μας τη δική μας εργασία. Θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται τέτοια πράγματα μέσα σε σχολικές κοινότητες. Οσοι δεν θέλουν να πάνε σχολείου να μην πάνε. Οσοι όμως πάνε θα σέβονται τον χώρο. Το σχολείο είναι ιερό και θα το προστατεύσουμε με κάθε τρόπο και μέσο».

(Πληροφορίες από εφημερίδα Πελοπόννησος)