Ευαγγελία Λιακούλη: «Αυτοί που ψαρεύουν σε θολά νερά, πολλές φορές χάνουν και το αγκίστρι τους»

 

Η κυρία Λιακούλη αναφέρθηκε στις συλλυπητήριες δηλώσεις των Βορίδη - Πέτσα για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών του κόμματος, Ευαγγελία Λιακούλη, μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, δήλωσε πως «οι συντονισμένες, σε κοινή γραμμή, δύο δημόσιες αναρτήσεις του υπουργού Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη, και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, κ. Στ. Πέτσα, μετά το θάνατο του έκπτωτου τέως βασιλιά, δεν συνάδουν με το θεσμικό τους ρόλο και αποτελούν προσβολή στο δημοκρατικό πολίτευμα και στη συλλογική μνήμη του ελληνικού λαού».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Βορίδης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον «βασιλεύ Κωνσταντίνο» σαν να ήταν εν ενεργεία, ενώ ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για «τέλος εποχής» χαρακτηρίζοντας τον Γλύξμπουργκ «πάντα Έλληνα».

Η κυρία Λιακούλη σημείωσε πως «η απώλεια, σε ανθρώπινο επίπεδο είναι απόλυτα σεβαστή, όπως η απώλεια κάθε ανθρώπου».

Όμως, όπως ανέφερε, «στη σημερινή κοινοβουλευτική συνεδρίαση με αντικείμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, επεσήμανα, ως όφειλα, το μείζον αυτό θέμα. Επεσήμανα στον παρόντα στη συνεδρίαση κ. Βορίδη, ότι στην ανάρτησή του, όπου αναγράφει ‘ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος’, έχει ‘ξεχάσει’ τη λέξη ‘τέως’.

»Αντιστοίχως, τόνισα ότι ο κ. Πέτσας ανέγραψε ‘Πάντα Έλληνας’ για τον αποθανόντα, ‘ξεχνώντας’ ότι του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια», προσέθεσε.

«Η άγνοια ή αμφισβήτηση του Συντάγματος από υπουργούς είναι ασυγχώρητη»

Η γραματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε πως ζήτησε να ξεκαθαριστεί εντός της Βουλής, «εάν οι αναρτήσεις υπουργών της Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας της Ελλάδας, έγιναν σκοπίμως από τους ίδιους ή μήπως εκ … ‘παραδρομής’ ή λόγω… ‘χακαρίσματος’ των λογαριασμών τους.

Και προσέθεσε πως ο κ. Βορίδης, στην επακόλουθη ομιλία του, «αρνήθηκε να δώσει την παραμικρή απάντηση».

«Η άγνοια ή αμφισβήτηση του Συντάγματος και κεφαλαιωδών γεγονότων της ελληνικής ιστορίας, από υπουργούς είναι ασυγχώρητη», υπογράμμισε η Ευαγγελία Λιακούλη.

«Πολύ περισσότερο», όπως είπε, «από υπουργούς στο πάλαι ποτέ πρώτο τη τάξει υπουργείο Εσωτερικών, που είναι αρμόδιο για τη νομοθεσία των εκλογών και της ελληνικής ιθαγένειας».

«Η σιωπή Μητσοτάκη ισοδυναμεί με πλήρη αποδοχή»

Τέλος, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «σιωπή του πρωθυπουργού, κ. K. Μητσοτάκη, για τις αντιδημοκρατικές και ανιστόρητες αναρτήσεις των υπουργών του», σημειώνοντας πως «ισοδυναμεί με πλήρη αποδοχή των όσων έγραψαν».

«Πολλές φορές, όμως», κατέληξε χαρακτηριστικά η κυρία Λιακούλη, «όσοι ψαρεύουν σε θολά νερά, χάνουν και το αγκίστρι τους…».

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ