Οι 10 πιο συχνοί λόγοι τσακωμού για τα ζευγάρια

Μπορεί το καπάκι της τουαλέτας να σταθεί αιτία χωρισμού;

Έχετε ακούσει ποτέ για το Γουίντσεστερ της Βιρτζίνια; Έχει μια από τις πιο συναρπαστικές ιστορίες Εμφυλίου Πολέμου. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, η πόλη άλλαξε χέρια, μεταξύ Βορρά και Νότου, τουλάχιστον 74 φορές. Μιας που μιλάμε για επαναλαμβανόμενες μάχες, το ίδιο ισχύει και για τα ζευγάρια που τσακώνονται για τον ίδιο λόγο ξανά και ξανά.

Η πλειονότητα των συγκρούσεων ενός ζευγαριού στο σπίτι συνήθως επικεντρώνεται στα ίδια σημεία έντασης. Πρόσφατη βρετανική έρευνα σε ζευγάρια που συζούν ανέδειξε τις αιτίες τσακωμού σε μια σχέση.

Το καπάκι της τουαλέτας, το πλύσιμο των πιάτων και τα ξεχασμένα αναμμένα φώτα ήταν οι κυριότερες. Σύμφωνα με αυτή, ένας στους τέσσερις θυμώνει με το γεγονός ότι ο άλλος αρχίζει τις δουλειές του σπιτιού, αλλά δεν τις τελειώνει.

Άλλοι καυγάδες στη λίστα περιλαμβάνουν το ξεσκόνισμα και τα ασκούπιστα νερά μετά τη χρήση του ντους. Ακολουθούν τα ψίχουλα στο κρεβάτι και το ποιανού σειρά είναι να καθαρίσει το πάτωμα. Δεν θα μπορούσε να λείπει το πόσο χρόνο ξοδεύουν στο τηλέφωνό τους. Το να μην βγάζουν τα σκουπίδια έξω είναι επίσης πολύ ψηλά στη λίστα.

Πιστεύετε ότι όλα αυτά αποτελούν αιτίες τσακωμού, περισσότερο από ζητήματα όπως η διαχείριση των λογαριασμών; Η μελέτη διαπιστώνει ότι οι καυγάδες δεν είναι πάντα μικροδιαφωνίες. Τρεις στους πέντε ερωτηθέντες (59%) παραδέχονται ότι οι ενδοοικογενειακές διαφορές μπορεί να οδηγήσουν στην πλήρη κατάρρευση της σχέσης.

Οι γυναίκες ακόμη κάνουν τις περισσότερες δουλειές στο σπίτι

Τα στερεότυπα που αφορούν το φύλο απέχουν αρκετά από το να ανήκουν στο παρελθόν. Περισσότερες από τις μισές γυναίκες να πιστεύουν ότι κάνουν περισσότερες δουλειές στο σπίτι, ενώ είναι δυσανάλογα μοιρασμένες.

Το 39% των γυναικών που υποστηρίζουν ότι αυτή η ανισορροπία αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λένε ότι δεν έχει εξισορροπηθεί από τότε που προσαρμόστηκαν στη ζωή μετά την καραντίνα.

Και δεν είναι μόνο τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που βιώνουν την οικογενειακή αναστάτωση. Το 41% των ομόφυλων ζευγαριών που συγκατοικούν, λένε ότι υπάρχει αξιοσημείωτη ανισορροπία στον τρόπο με τον οποίο κατανέμονται και οι δουλειές του σπιτιού.

Για το ένα τρίτο των ερωτηθέντων, οι καυγάδες για τις δουλειές του σπιτιού είναι τόσο ακραίοι, που θα επανεξέταζαν το ενδεχόμενο να συγκατοικήσουν αν ήξεραν πώς θα μοιράζονταν οι δουλειές του σπιτιού. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, οι μισοί από τους ερωτηθέντες λένε ότι ο σύντροφός τους περιμένει έπαινο όταν τελικά καταφέρει να ολοκληρώσει μια δουλειά.

 

vita.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ