Κιβωτός του Κόσμου: Προθεσμία στον πατέρα Αντώνιο για τις 3 Φεβρουαρίου

Ωστε να καταθέσει ως ύποπτος

Εξηγήσεις ως ύποπτος για την τέλεση δύο αδικημάτων, της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση (κακούργημα) και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδυνάμων (πλημμέλημα), δίνει στις 3 Φεβρουαρίου ενώπιον των δυο εισαγγελέων ανηλίκων ο πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο ιερέας είχε κληθεί ενώπιον των εισαγγελέων Αικ. Κοπελάκης και Δάφνης – Κυριακής Τσιχλή για ανωμοτί εξηγήσεις αλλά σήμερα δια των δικηγόρων του έλαβε προθεσμία από τις δυο εισαγγελείς ανηλίκων, προκειμένου να προετοιμάσει το υπόμνημα παροχής εξηγήσεων προς αντίκρουση των αξιοποίνων πράξεων που τον φέρουν αντιμέτωπο με την δικαιοσύνη.

Ο πατέρας Αντώνιος, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν εμφανίστηκε αυτοπροσώπως ενώπιον των εισαγγελέων, αλλά επέλεξε να κάνει χρήση δικαιώματος που του παρέχει ο νόμος και να εκπροσωπηθεί στη διαδικασία αυτή από τους πληρεξούσιους δικηγόρους του. Οι τελευταίοι αφού έλαβαν αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τον ιδρυτή της ΜΚΟ θα τα μελετήσουν και θα προετοιμάσουν το υπόμνημα παροχής εξηγήσεων με τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του εντολέα τους. Στο φάκελο της δικογραφίας περιλαμβάνονται καταθέσεις μαρτύρων που περιγράφουν κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών, όπως και οι καταθέσεις δυο εφήβων, ενός 19χρονου και ενός 15χρονου, οι οποίοι καταγγέλλουν τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλική κακοποίησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν κληθεί ενώπιον των δυο εισαγγελέων ανηλίκων επίσης ως ύποπτοι και εργαζόμενοι στην Κιβωτό του Κόσμου, οι οποίοι λάβει προθεσμία για 27 Ιανουαρίου και 3 Φεβρουάριου 2023. Πρόκειται για πρώην σήμερα εργαζομένους σε δομές της Αθήνας, της Χίου και του Βόλου, τα καλούνται να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις για το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης αδυνάμων. Σε βάρος τους υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, μαρτυρικές καταθέσεις που περιγράφουν σωματική κακοποίηση παιδιών που φιλοξενούνταν ή φιλοξενούνται μέχρι σήμερα σε δομές της Κιβωτού.

Μετά την παροχή των εξηγήσεων οι δυο εισαγγελείς που ερεύνησαν την υπόθεση θα αξιολογήσουν το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων και τις εξηγήσεις των υπόπτων προκειμένου να αποφασίσουν αν, πόσα και ποια από τα ποινικά ελεγχόμενα πρόσωπα θα βρεθούν στη θέση του κατηγορούμενου.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης