Δίκη Φιλιππίδη: Ώρα απόφασης την Παρασκευή για τον ηθοποιό

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πολύωρη απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος θα ακούσει την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου.

«Από τη μνήμη και την καρδιά όλου του κόσμου δε θα με βγάλουν ποτέ! Ότι κι αν γίνει! Ό,τι κι αν βγάλετε! Εγώ είμαι αγαπητός! Δεν είμαι σαν το Μπέζο! Μυστήριος. Με αγαπούν!», είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά τη διάρκεια της οκτάωρης απολογίας του.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε πολλές φορές στην περίοδο που βρέθηκε έγκλειστος στη φυλακή και σε σημείο της απολογίας του είπε χαρακτηριστικά: «Στη φυλακή όταν μπαίνεις σου λένε βήξε. Σου λένε βάλε τα χέρια στον πισινό σου, άνοιξε τα και βήξε».

Για μια συνεύρεση που επιθυμούσαν και οι δυο πλευρές έκανε λόγο στην απολογία του ο κατηγορούμενος, αναφερόμενος στη δεύτερη καταγγέλλουσα. «Ήρθε στα καμαρίνια, γνωριστήκαμε, μιλήσαμε. Κάθισε αρκετή ώρα. Μιλήσαμε γενικότερα όπως κάνω πάντα όταν γνωρίζω ηθοποιούς». Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην ημέρα που κατά την καταγγελία έλαβε χώρα η απόπειρα βιασμού.

«Ό,τι έγινε, έγινε με τη θέληση και των δυο. Δεν πιέστηκε κανείς. Μετά ήρθε η συζήτηση για την παράσταση. Υπήρχε θέμα με μια ηθοποιό της παράστασης που είχε θέμα με τον πατέρα της. Μετά με ενημέρωσε ότι μπορεί να συνεχίσει. Αυτό είπα εκείνη την ημέρα στη δεύτερη καταγγέλλουσα. Δεν της εμφάνισα ποτέ σίγουρη την αντικατάσταση. Της είχα πει αν θέλει να παρακολουθήσει την παράσταση και αν χρειαστεί να γίνει η αντικατάσταση να την κάνει εκείνη. Δεν της άρεσε. Μου είπε ότι έχει εκτεθεί στην οικογένεια της και σε φίλους» είπε ο Πετρος Φιλιππίδης.

Σχετικά με την τρίτη καταγγέλλουσα ο ηθοποιός έκανε και πάλι λόγο για επαφή με συναίνεση. «Βρεθήκαμε σε καφέ στο ψυχικό. Ήταν πολύ ευχάριστη συνάντηση. Αυτό που θυμάμαι ήταν ότι ήταν μια πολύ συμπαθητική συνάδελφος. Μου έδειξε επαγγελματικές φωτογραφίες -μεταξύ άλλων και γυμνές- στο instagram. Φύγαμε και της λέω έχεις μεταφορικό μέσο; Όταν είπε όχι της πρότεινα να την πάω εγώ. Της λέω που μένεις, μου λέει Αμπελοκήπους. Με πιάνει στο πόδι, κοιταζόμαστε, καταλαβαίνουμε και οι δυο. Ότι έγινε το θέλαμε και οι δυο. Κανείς δεν πίεσε τον άλλο, κανείς δε δυσαρεστήθηκε. Τελειώνει ό,τι γίνεται και της λέω να σε πάρω σπίτι; Μου λέει όχι θα πάρω ταξί. Είχε ταξί στην απέναντι πλευρά. Μετά ανακάλυψαν οι δικηγόροι το οικόπεδο! Στο σπίτι μου δίπλα, εκεί που έβγαινε και έπαιζε ο γιος μου!».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις γυναίκες συναδέλφους του που κατέθεσαν στο δικαστήριο σε βαρος του ή τον κατήγγειλαν χωρίς αλλά οι υποθέσεις τους είχαν παραγραφεί. «Είχα τόσες γυναίκες υποτίθεται και ήξερα το πρόγραμμα και κυνηγούσα αλλες τόσες που δε με αφορούσαν! Ξέρω για όλες αυτές τις γυναίκες ποτέ πηγαίνουν στις εξετάσεις, ποτέ έχουν τα προγράμματα τους; Είναι απίθανα όλα αυτά! Δε φαντάζεστε ποσο απίθανα είναι όλα αυτά!» ανέφερε για τη Λένα Δροσάκη, η οποία έχει υποστηρίξει ότι εξαιτίας του κόπηκε στις εξετάσεις του υπουργείου πολιτισμού.

Πρόεδρος: Θέλω να γίνετε λίγος ποιο συγκεκριμένος. Ποιος το έχει οργανώσει όλο αυτό εναντίοn σας όπως λέτε; Ποιο ήταν το κίνητρο της κάθε μιας καταγγέλλουσας;

Φιλιππίδης: Δεν έδωσα δουλειά σε καμία.

Πρόεδρος: Και άλλοι δεν τους έδωσαν….

Π. Φιλιππίδης: Ναι, αλλά δεν είχαν δημιουργήσει τη σχέση που είχα δημιουργήσει εγώ μαζί τους…

Πρόεδρος: Άρα ήταν και τα προσωπικά θέματα λέτε;

Π. Φιλιππίδης: Ναι. Από πού προκύπτει το στημένο δηλαδή; Δεν το είδα με τα μάτια μου αλλά είμαι απολύτως σίγουρος ότι έγινε από όλα αυτά που έχω δει μέχρι τώρα. Δεν πήραν τη δουλειά. Η πρώτη γιατί έρχονταν και ξαναερχόταν; Καμία δε μίλησε για βιασμό, ήθελαν να με εξοντώσουν επαγγελματικά.

dikastiko.gr

Διαβάστε επίσης