Σε ποιες γυναίκες ποντάρει το ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές - Τα "δυνατά" ονόματα από τη Δυτ. Ελλάδα

 

Γνωστά ονόματα και γυναίκες με βαρύ πασοκικό επώνυμο θα περιλαμβάνουν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Η παρουσία των γυναικών στα κεντροαριστερά ψηφοδέλτια είναι ένα από τα θέματα που ταλαιπώρησαν περισσότερο την επιτροπή ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπό τον Βαγγέλη Αργύρη.

Από την αρχή, ωστόσο, ήταν βέβαιο πως οι τέσσερις νυν βουλευτές του κόμματος (Ευαγγελία Λιακούλη, Νάντια Γιαννακοπούλου, Τόνια Αντωνίου, Χαρά Κεφαλίδου) και η (πρώην ΜέΡΑ25) Κωνσταντίνα Αδάμου θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους.

Δύο πρώην υπουργοί, η Μιλένα Αποστολάκη και η Κατερίνα Μπατζελή, ετοιμάζονται να κατέβουν στη Βόρεια Αθήνα, ενώ στα Χανιά θα είναι υποψήφια η πρώην βουλευτής Λίτσα Κουρουπάκη.

Στις υποψηφιότητες αναμένεται να συμπεριλαμβάνονται επίσης γυναίκες με αυτοδιοικητική ή συνδικαλιστική παρουσία, όπως η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας , καθηγήτρια ιατρικής Κατερίνα Γρ. Σολωμού (Αχαΐα), η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Αναστασία Σιμητροπούλου (Νότια Αθήνα), η Χριστίνα Σταρακά, υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου (Αιτωλοακαρνανία) και η Κατερίνα Γαβαλά (Δωδεκάνησα), αλλά και στελέχη της νεότερης γενιάς, όπως η Πέννυ Δαλαμπούρα (Α’ Θεσσαλονίκης), η Ολυμπία Αποστόλου (Ημαθία) και η Βάσια Αναστασίου (Ανατολική Αττική).

Και γυναίκες με βαρύ πασοκικό επώνυμο

Στα ψηφοδέλτια συμπεριλαμβάνονται και γυναίκες με βαρύ πασοκικό επώνυμο, όπως η Ρωξάνη Μπέη, κόρη του παλιού δημάρχου Αθηναίων, Δημήτρη Μπέη, που ετοιμάζεται να πολιτευτεί στην Α’ Αθήνας, και η Νάγια Γρηγοράκου στη Λακωνία, κόρη του πρώην βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου.

Ενα στέλεχος που κατέβηκε υποψήφια στην Α’ Αθήνας στις προηγούμενες εκλογές, η Ζέφη Δημαδάμα, συζητάει να είναι και πάλι υποψήφια, αυτή τη φορά σε διαφορετική όμως περιφέρεια.

Παρά την πρόσφατη υπόθεση που την έφερε στη δημοσιότητα, δεν αποκλείεται και η Κατερίνα Λάσπα να είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές, χωρίς ακόμα να είναι γνωστή η εκλογική περιφέρεια.

Στο Επικρατείας, ένα από τα ονόματα που συζητείται και ως εκπρόσωπος των αποδήμων είναι η Ελένη Χρονοπούλου.

(πληροφορίες από in.gr)

Διαβάστε επίσης