Παρουσιάζεται στην Πάτρα το βιβλίο "Ακόμη και με δανεικό στυλό γράφεται η Ιστορία"

Την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου

Ένα οδοιπορικό μνήμης από μια μακρά και πλούσια σε δράση θητεία στην Διπλωματική Υπηρεσία, αποτελεί το βιβλίο του πρέσβη ε.τ. Γιώργου Γεννηματά με τιτλο «Ακόμη και με δανεικό στυλό γράφεται η Ιστορία» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.

Υπό το πρίσμα προσωπικών εμπειριών, ο συγγραφέας φωτίζει διπλωματικά παρασκήνια και καταγράφει γεγονότα που επηρέασαν εθνικές και διεθνείς εξελίξεις. Υπό ανεκδοτολογική μορφή, αναφέρεται σε χαρακτηριστικά απρόοπτα της διπλωματικής ζωής, αναπόσπαστα συνδεδεμένα με πρόσωπα-πρωταγωνιστές της διεθνούς σκηνής.

Καταγράφει τα κρίσιμα γεγονότα του 1974, τη θυμοσοφία του James Callaghan, τον ιστορικό ρόλο του Μikhail Gorbatchev, την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Yeltsin.

Με αφηγηματικές μετακινήσεις ανάμεσα σε πρόσωπα και γεγονότα, περιγράφει, μεταξύ πολλών άλλων, τις διαψευσθείσες προβλέψεις του François Mitterrand, τις σχέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου με ηγέτες της εποχής του, την παροιμιώδη αταραξία της Margaret Thatcher, ενώ δεν παραλείπει να καυτηριάσει την ιταμή συμπεριφορά ξένων διπλωματικών αντιπροσώπων και τις απόπειρες διαστρέβλωσης της ιστορικής πραγματικότητας εις βάρος της χώρας μας

Άγνωστες πτυχές της σύγχρονης Ιστορίας συμπλέκονται με την πολιτική και τη διπλωματία, απομυθοποιώντας, πολλές φορές, πρόσωπα και καταστάσεις.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στην Πάτρα, στις 12 Ιανουαρίου

320866589_558264776166347_4027859695848302666_n_1.jpg

Διαβάστε επίσης