Μάχη ζωής για τον 6χρονο Θωμά - Παραμένει στην ΜΕΘ Παίδων του Ρίου - Οι γιατροί έκαναν "ψύξη" εγκεφάλου - Η ανάρτηση Ηλιάδη

 

Ενα θετικό μήνυμα περιμένουν με αγωνία οι γονείς του μικρού Θωμά από τα Γρεβενά , που υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου, όπου βρίσκεται ο 6χρονος από το βράδυ της Τρίτης οι γιατροί δίνου μάχη για να αναστρέψουν την κατάσταση, καθώς διανύουμε το κρίσιμο 48ωρο.

Το παιδί, έπαθε ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και άμεσα το ΕΚΑΒ στα Γρεβενά ανέλαβε το περιστατικό. Έγινε διασωλήνωση και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν υπήρχε ελεύθερο και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου. Μάλιστα κατά την διακομιδή, το ασθενοφόρο έπαθε βλάβη στην Ιόνια Οδό και χρειάστηκε να το παραλάβει άλλο!

Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων προχώρησαν σε μια διαδικασία “ψύξης” του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή.

Παράλληλα οι γιατροί προχώρησαν και σε γονιδιακό έλεγχο για να διαπιστωθεί η αιτία της ανακοπής και έχουν σταλεί τα δείγματα στην Αθήνα.

Αισιόδοξος για την πορεία του μικρού αγοριού δηλώνει ο Διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης, σημειώνοντας πάντως πως πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό.

"Θέλω να προσφέρω"

Εξάλλου, σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης ανέφερε με αφορμή το σοβαρό περιστατικό του 6χρονου από τα Γρεβενά:

Θέλω να προσφέρω με την ίδια δύναμη που ’θελα στο ξεκίνημα, θέλω να νικήσω αφού δεν μπορώ να νικηθώ» (Αλέκος Παναγούλης) ΤΟ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...Η φροντίδα ενός άρρωστου παιδιού στην εντατική δεν μπορεί ποτέ να μετρηθεί με χρήματα. Η αγκαλιά των γονιών που έσωσες το παιδι τους ...η αιωνια ανταμοιβη σου..Αυτό θα μείνει παρακαταθήκη της ψυχης σου . Αυτό ειναι το ΕΣΎ που αγαπώ.... το ΕΣΎ που θελω να αφήσω στους συναδέλφους μου οταν φύγω.

 

Διαβάστε επίσης