Αίτημα προς την ΑΔΑΕ, με το οποίο ζητάει να ελεγχθεί εάν είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ από το 2019 έως σήμερα, κατέθεσε η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, διευρύνοντας έτσι τον κατάλογο των προσώπων που εξετάζεται αν είχαν μπει στο στόχαστρο των υποκλοπών από την ΕΥΠ και το Predator.
Δύο νέες καταγγελίες
Σημειώνεται ότι χτες αργά το βράδυ ο δικηγόρος της Ελένης Τουλυπάκη και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μαντζουράνης είχε προαναγγείλει -χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα- την προσφυγή της Ελένης Τουλουπάκη στην ΑΔΑΕ καθώς και ενός ακόμα δεύτερου προσώπου που «κινείται στον χώρο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας».
«Δυο εμβληματικές προσωπικότητες, ένας άνδρας και μια γυναίκα θα κάνουν καταγγελία στην ΑΔΑΕ. Δύο νέα πρόσωπα εμβληματικά της ελληνικής κοινωνίας θα κάνουν μία καταγγελία ο ένας αύριο (σ.σ.: σήμερα), μία ο άλλος μεθαύριο (σ.σ.: αύριο) για παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Το ένα από την πολιτική και τη δημοσιογραφία και το άλλο είναι Δικαιοσύνη. Δεν θα πω ονόματα. Θα τα δείτε» είπε ο κ. Μαντζουράνης μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra Channel.