ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας: Aνακοίνωση για το ρατσιστικό συμβάν σε βάρος του Ρομά στην Πάτρα

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας, αναφέρονται τα εξής:

Οι αρχές του νέου χρόνου έφεραν στο φως της δημοσιότητας μια αποτρόπαια και καταδικαστέα ρατσιστική ενέργεια που συνέβη εις βάρος συμπολίτη μας Ρομά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η ενέργεια αυτή η οποία αποθανατίστηκε και προβλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ότι ο κοινωνικός εκφασισμός είναι παρών και παράγει κτηνωδία σε βάρος του Ρομά, του αδύναμου, του διαφορετικού. Η εικόνα ενός νέου ανθρώπου που τον βάζουν να γονατίσει και του βάζουν φωτιά “για πλάκα” μας δείχνει με σκληρό τρόπο ότι η Ανθρωπιά χάνεται πια ανάμεσα μας.

Χρέος μας είναι να σταματήσουμε ο καθένας και η καθεμία με τη στάση του και την καθημερινή του συμπεριφορά τον εκφασισμό, τον ρατσισμό, τις ανάρμοστες συμπεριφορές απέναντι στους συνανθρώπους μας. Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε το 2023 να είναι μια ευκαιρία να βάλουμε ένα τέλος σε αυτά που δηλητηριάζουν και πληγώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις.

Είναι απαραίτητο η Δικαιοσύνη να προχωρήσει όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να καταδικαστεί αυτή η αποτρόπαια πράξη.

Η δύναμη της μυρωδιάς… οι πιο έντονες αναμνήσεις μας

Έγκλημα στη Λάρισα: Τουλάχιστον τρεις φορές μαχαιρώθηκε η 52χρονη – Στα δικαστήρια ο 21χρονος γιος

Μαθήματα υπολογιστών στα ΚΑΠΗ του Δήμου Πατρέων

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Επέκταση των έργων για τη διάβρωση των ακτών σε όλη την Αχαΐα – Συνάντηση με τον Β. Κικίλια

Στο Βερολίνο ο Μητσοτάκης – Η ατζέντα της συνάντησης με τον Φρίντριχ Μερτς

Δυτική Ελλάδα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Απεγκλωβίστηκε σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός (ΦΩΤΟ)

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας

Η ΟΙΚΙΠΑ στα δικαστήρια για τη Στροφυλιά – Δεν εκδικάστηκε η αγωγή του ιδιώτη για τη διεκδίκηση της παραλίας