ΕΛ.ΑΣ.: Στον Εισαγγελέα το υλικό από το περιστατικό με τον 35χρονο Ρομά στην Πάτρα - «Μόνος μου γονάτισα, η φωτιά ήταν καλαμπούρι» (BINTEO)

Τι δηλώνει ο Σταύρος Κρητικός

Στον Εισαγγελέα έχει σταλεί το υλικό που συγκεντρώθηκε για το περιστατικό σε βάρος 35χρονου ρομά στην Πάτρα.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ: 

Σχετικά με βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και στο οποίο απεικονίζεται άτομο να πυρπολείται, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Πάτρα Αχαΐας το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022.
Το άτομο ταυτοποιήθηκε και προσήλθε αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η οποία χειρίστηκε προανακριτικά την υπόθεση.
Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
Συνεπώς οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αναπαράγεται στα μέσα ενημέρωσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

«Πήγα να πω τα κάλαντα και ήθελα εγώ να τα πω καθισμένος στα γόνατα», ισχυρίστηκε ο 35χρονος Ρομά 

Για το περιστατικό που έζησε την παραμονή Πρωτοχρονιάς όταν πήγε να πει τα κάλαντα σε επιχείρηση αυτοκινήτων στην Πάτρα μίλησε ο 35χρονος Ρομά.

Εκεί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ομάδα ατόμων τον ανάγκασε να πει τα κάλαντα γονατιστός, ενώ κάποιος τους έβαλε φωτιά! Το συμβάν απαθανατίστηκε σε βίντεο και ανέβηκε σε Instagram story.

Ο ίδιος, ο οποίος είναι πατέρας 11 παιδιών και φέρεται να αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα, αφού κατέθεσε στην Ασφάλεια Πατρών, δήλωσε πως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως αναφέρονται, δηλαδή κανείς δεν τον εξανάγκασε να γονατίσει, ενώ όπως είπε, η φωτιά μπήκε «για καλαμπούρι».
 

«Πήγα να πω τα κάλαντα και ήθελα εγώ να τα πω καθισμένος στα γόνατα. Δεν μου είπαν οι άνθρωποι , κάτι. Εγώ το ήθελα κι επειδή με γνωρίζουν , από καλαμπούρι, έπαιξα. Τα παιδιά μετά μου έβαλαν φωτιά για το καλαμπούρι. Κι αυτοί έκαναν καλαμπούρι κι εγώ. Τα πόδια μου δεν έχουν καεί καθόλου. Η φωτιά έσβησε απότομα κι όλο αυτό έγινε για πλάκα. Τους ανθρώπους τους ξέρω πολλά χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Κρητικός.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η κινητοποίηση της τοπικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το περιστατικό, ήταν άμεση, με τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο να δίνει εντολή για διερεύνηση σε βάθος του περιστατικού.
 

Διαβάστε επίσης