“Δεν μου έκαναν τίποτα, ήμουν μεθυσμένος”-Τι κατέθεσε στην Αστυνομία ο 35χρονος Ρομά που φέρεται να έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης-Θα αποφασίσει ο Εισαγγελέας

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS

 

Στην Ασφάλεια Πατρών οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο 35χρονος ρομά ο οποίος όπως καταγγέλλεται έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news ο ίδιος στην κατάθεσή του αρνήθηκε πως έπεσε θύμα επίθεσης με ρατσιστικά στοιχεία και μάλιστα τόνισε στους αστυνομικούς πως γνωρίζεται με τους καταγγελλόμενους έχοντας μαζί τους και επαγγελματική σχέση.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του tempo24.news διευκρίνισε, ως προς αυτό, πως προμηθεύεται από τη συγκεκριμένη επιχείρηση σίδερα τα οποία μεταπωλεί βγάζοντας όπως υποστήριξε μεροκάματο. Ως προς το επίμαχο περιστατικό ανέφερε οτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ευρισκόμενος σε κατάσταση μέθης πήγε στη συγκεκριμένη επιχείρηση για να πει τα κάλαντα. Πρόσθεσε πως γονάτισε όχι όπως υποστήριξε επειδή του το επέβαλλαν αλλά λόγω της αστάθειας που αισθανόταν συνεπεία της κατανάλωσης αλκοόλ. Παραδέχθηκε ωστόσο πως ένας εκ των παριστάμενων έτριξε στο έδαφος υγρό και έβαλε φωτιά, αλλά όπως είπε σε απόσταση 2,5 περίπου μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν ο ίδιος. Από την κατάθεση ωστόσο δεν διευκρινίζεται επιμελώς γιατί στις φωτογραφίες φαίνεται πως έχουν “αρπάξει” φωτιά σημεία του σώματός του. Για να διακριβωθεί αν φέρει τραυματισμό από φωτιά, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε νομότυπη έρευνα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν προέκυψε πως έχει υποστεί εγκαύματα ή άλλου είδους τραυματισμό σε σημεία του σώματός του. Πρόσθεσε τέλος πως οι καταγγελλόμενοι του έδωσαν για τα κάλαντα 20 ευρώ. Κατέληξε δε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα πως δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη κανενός εκ των καταγγελομένων.

Η Ασφάλεια Πατρών που διερευνά την υπόθεση θα αποστείλει σήμερα ή το αργότερο αύριο τη δικογραφία στον Εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει για το αν θα ασκηθεί δίωξη ως αυτεπάγγελτο αδίκημα

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή να διερευνηθεί σε βάθος το  περιστατικό που καταγγέλλεται οτι έγινε σε βάρος του 35χρονου Ρομά στην Πάτρας.

 

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Του επιτέθηκαν με μαχαίρι, ρόπαλο και μπετόβεργα – Τι συνέβη στο σοβαρό επεισόδιο στην οδό Σωσιπάτρου

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θλίψη για την απώλεια της εκπαιδευτικού Ειρήνης Καραβίτη

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ένας στη φυλακή, τρεις ελεύθεροι με όρους για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα Μπασιλάρη

Πάτρα: Παραδόθηκε 5ος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό  του 30χρονου στο “Αβαντάζ”