Πάτρα: Κάπνισμα τέλος - Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα καταστήματα - "Βροχή" τα πρόστιμα - Έκτακτη σύσκεψη

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα καταστήματα εστίασης.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είναι σε εξέλιξη στην Αντιπεριφέρεια Δυτ. Ελλάδας, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο.

Η απόφαση για την αυστηροποίηση των ελέγχων λήφθηκε μετά και την δημόσια παρέμβαση του υπουργού Υγείας , που γνωστοποίησε την επιβολή προστίμου στον ηθοποιό Βασίλη Μπισμπίκη και στο κέντρο διασκέδασης , όπου κάπνιζε ενώ διασκέδαζε.

Στην σύσκεψη που έλαβαν μέρος ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Θ. Τσάτσαρης, εκπρόσωποι του ΣΚΕΑΝΑ και προϊστάμενοι υπηρεσίων συζητήθηκε εκτενώς το πρόβλημα του καπνίσματος στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, καθώς έχουν ατονίσει υπερβολικά οι έλεγχοι. 

Απόφαση όλων των πλευρών πάντως είναι, ιδιαίτερα τις ημέρες των εορτών της Πρωτοχρονιάς, αλλά και την υπόλοιπη περίοδο, αστυνομικοί συνοδευόμενοι από κλιμάκια υπηρεσίων να ξεκινήσουν και πάλι εντατικούς ελέγχους για την παταξη του φαινομένου που έχει λάβει διαστάσεις. 

Σύμφωνα , εξάλλου, με πληροφορίες του tempo24 το τελευταίο διήμερο έχουν ελεγχθεί πολλά καταστήματα και έχουν επιβληθεί σε ιδιοκτήτες και πελάτες 22 πρόστιμα για κάπνισμα.

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρτειας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου απασχόλησε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, υπεύθυνου για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπου Μπονάνου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και αρχών της περιοχής.

«Όπως αποδεικνύουν και σχετικές έρευνες, η κοινωνία είναι πιο ώριμη από κάθε φορά για την εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς χώρους. Με αγαστή συνεργασία και σύμπλευση θα συνεχίσουμε τους απαιτούμενους ελέγχους για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου. Συντονίζουμε τις ενέργειές μας για να διατηρήσουμε την εικόνα που είχαμε στην περιοχή μας και πριν την πανδημία, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών τηρούσε το μέτρο. Είναι ένα θέμα που μας ενδιαφέρει όλους, αποτελώντας εξάλλου δείγμα πολιτισμού, υγείας και καλής κουλτούρας. Δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση αλλά στέλνουμε αυστηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα δείξουμε καμία ανοχή στους παραβάτες, εφαρμόζοντας το νόμο χωρίς εξαιρέσεις. Στόχος μας είναι η διαμόρφωση ενός υγιούς περιβάλλοντος για τους πολίτες της Περιφέρειάς μας» ανέφερε ο Χαράλαμπος Μπονάνος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, Θεόδωρος Τσάτσαρης, ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Αναστάσιος Γιατράς και ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Ματθαιόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ Χρήστος Παπασημακόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης ΠΔΕ, Κωνσταντίνος Κόλλαρης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ Αχαΐας, Αναστάσιος Αλεξόπουλος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΔΕ Σοφία Συμεωνίδου και ο Προϊστάμενος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Περιφερειακής Υπηρεσίας Πάτρας, Βασίλης Ηλιόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης