Η Πάτρα τραγούδησε με τον Θάνο - ΦΩΤΟ

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Η Πάτρα το βράδυ της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου τραγούδησε «μαζί» με το Θάνο  Μικρούτσικο σε μία συναυλία – αφιέρωμα στο μοναδικό έργο του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

Το κινηματοθέατρο «Πάνθεον» αποδείχθηκε τελικά «μικρό», προκειμένου να χωρέσει όλους όσους ήθελαν τρία χρόνια μετά την απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου να ακούσουν τις μελωδίες του και να νιώσουν την αύρα που ξεπηδάει μέσα από αυτές. 

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη προλογίζοντας την εκδήλωση  τόνισε, ότι «Μπορεί φέτος να συμπληρώνονται τρία χρόνια «χωρίς» το Θάνο, αλλά ο Θάνος είναι μαζί μας. Μας συνοδεύει στις μικρές και μεγάλες στιγμές μας. Μας συντροφεύει  στους αγώνες μας γιατί όπως έλεγε και ο ίδιος οι πιο όμορφες θάλασσες είναι αυτές που δεν έχουμε ταξιδέψει…».

Στη συνέχεια τη «σκυτάλη» πήραν η εξαιρετική Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Θύμιος Παπαδόπουλος ένας από τους πιο πολυσύνθετους Έλληνες μουσικούς και οι σπουδαίοι σολίστ Μανόλης Ανδρουλιδάκης, Μίμης Ντούτσουλης και Γιώργος Κατσίκας, οι οποίοι έκαναν τη δική τους «κατάθεση ψυχής», παρουσιάζοντας για περισσότερο από δύο ώρες αποσπάσματα από όλο το έργο του Θάνου Μικρούτσικου.

dsc_8556.jpg

Υπήρχαν στιγμές που το κατάμεστο από κόσμο θέατρο σηκώθηκε στον «αέρα» με τη Ρίτα Αντωνοπούλου να εγκαταλείπει τη σκηνή και να τραγουδάει δίπλα στο κοινό.

Ανάμεσα στην ερμηνεία των τραγουδιών η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Θύμιος Παπαδόπουλος έκαναν αναφορά σε προσωπικές στιγμές και βιώματα που είχαν στη διάρκεια της πολύχρονης συνεργασίας τους με τον Θάνο Μικρούτσικο.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, η οποία ήταν η αγαπημένη ερμηνεύτρια του Θάνου Μικρούτσικου, αναφερόμενη στον συνθέτη επεσήμανε, πως «ο Θάνος Μικρούτσικος ονειρευόταν και πάλευε για έναν κόσμο στον οποίο ο ψαράς θα γράφει ποίηση και ο ποιητής θα ψαρεύει. Το αγαπημένο του χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία ήταν αυτό που τον έκφραζε καθώς θεωρούσε πως δεν πρέπει να σταματάμε να ονειρευόμαστε, γιατί αν αξίζει κάτι είναι να προσπαθούμε πάντα να κατακτήσουμε το αδύνατο. Ο Θάνος Μικρούτσικος δεν είναι τυχαίο πως εμπνεύστηκε από τον Μαρξ και το έργο του».

dsc_9008.jpg

Τη συναυλία παρακολούθησε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ο οποίος συνεχάρη  τους καλλιτέχνες, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μελάς, ο αντιδήμαρχος διοίκησης – οικονομικών Διονύσης Πλέσσας, ο αντιδήμαρχος έργων Χρήστος Κορδάς, ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, δημοτικοί  και διαμερισματικοί σύμβουλοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων. 

dsc_9042.jpg

dsc_8302.jpg

Διαβάστε επίσης