Γιορτινό hair styling: Τρία μυστικά για επαγγελματικό αποτέλεσμα

Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Ελέγχουμε το φριζάρισμα, τον στατικό ηλεκτρισμό, και λέμε «αντίο» στις χωρίς όγκο ρίζες και στις «κακές μέρες των μαλλιών.

Πλέον μπορούμε να είμαστε πάντα καλοχτενισμένες εντάσσοντας  στη συνηθισμένη διαδικασία του hair styling 3 βασικούς κανόνες. Εκτός από επαγγελματικό αποτέλεσμα θα προστατεύσουν την τρίχα από φθορές.

# Χρησιμοποιούμε τη σωστή βούρτσα στάιλινγκ

Ιδανικά, σε κάθε χτένισμα που θέλουμε να κάνουμε αντιστοιχεί και το σωστό εργαλείο. Κάθε σχήμα βούρτσας έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εξυπηρετεί κάποιον ρόλο. Για παράδειγμα εκείνη που έχει φυσική τρίχα λειαίνει τον φλοιό της τρίχας, χαρίζοντας απαλότητα και λάμψη. Εκείνη που έχει μαλακές, εύκαμπτες τρίχες ξεμπερδεύει πιο εύκολα, χωρίς να σπάει την τρίχα. Η επίπεδη τετραγωνισμένη βούρτσα είναι ιδανική για το ξεμπέρδεμα των μακριών μαλλιών. Επιπλέον υπάρχουν και ειδικές βούρτσες κατά του στατικού ηλεκτρισμού και κάνουν πιο εύκολο το χτένισμα με το πιστολάκι. Τέλος υπάρχει επίσης μία ποικιλία από στρογγυλές βούρτσες σε διάφορα μεγέθη, για να ισιώνουν και  να δίνουν όγκο στα κοντά, μεσαίου μήκους ή μακριά μαλλιά.

#Για λάμψη και «κλείδωμα» του χτενίσματος

Αφού τελειώσουμε με το χτένισμά μας και τα μαλλιά είναι εντελώς στεγνά, ρυθμίζουμε το πιστολάκι στη σκάλα με τον κρύο αέρα. Στη συνέχεια το θέτουμε σε λειτουργία κρατώντας το πάνω από το κεφάλι για μερικά δευτερόλεπτα. Αυτό το κόλπο θα σφραγίσει τα λέπια της τρίχας και θα κάνει ομοιόμορφη την επιφάνειά της, με αποτέλεσμα να αντανακλά καλύτερα το φως.

Στη συνέχεια, ψεκάζουμε τα μαλλιά με ένα σπρέι κρατήματος και λάμψης, το οποίο θα προστατεύσει από το φριζάρισμα και τον στατικό ηλεκτρισμό.

#Αποφεύγουμε το καθημερινό λούσιμο

Το καθημερινό λούσιμο δεν αφήνει στα φυσικά έλαια να θρέψουν την τρίχα,  με αποτέλεσμα σταδιακά αυτή να αφυδατώνεται και να χάνει τη λάμψη της. Το φαινόμενο εντείνεται ιδιαίτερα τον χειμώνα λόγω του κρύου. Ωστόσο αν θέλουμε να φρεσκάρουμε και να δώσουμε όγκο στο χτένισμά μας, χρησιμοποιούμε ένα dry shampoo.

-Ψεκάζουμε το dry shampoo στις ρίζες από απόσταση περίπου 30 εκατοστών με ομοιόμορφο τρόπο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο σε όλο το κεφάλι.

-Αφήνουμε τη σύνθεση να δράσει περίπου 2 λεπτά ώστε να απορροφήσει την περιττή λιπαρότητα.

– Φυσάμε τις ρίζες με το πιστολάκι σε κρύο αέρα προκειμένου να απομακρύνουμε τα υπολείμματα σκόνης και ταυτόχρονα να δώσουμε όγκο.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης