Ο Ρίσι Σούνακ ρώτησε άστεγο εάν… ασχολείται με επιχειρήσεις – «Κράξιμο» από τους Εργατικούς

 

Εκτός τόπου και χρόνου φαίνεται πως ήταν ο διάλογος του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ με έναν άστεγο.

Ο Ρίσι Σούνακ βρέθηκε σε ένα καταφύγιο αστέγων στο Λονδίνο την Παρασκευή, σερβίροντάς τους πρωινό. Με λίγα λόγια, ήξερε πως βρίσκεται σε ένα μέρος με ανθρώπους που δεν έχουν καν σπίτι να μείνουν.

Ο Σούνακ (πρώην στέλεχος της τράπεζας Goldman Sachs και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Βρετανία) έδειξε να μην έχει και πολύ επίγνωση του τι γίνεται στην «πραγματική» πραγματικότητα.

Μιλώντας με έναν άστεγο τον ρώτησε εάν ασχολείται με τις επιχειρήσεις. Αρχικά πήγε να τον ρωτήσει αν έχει επιχείρηση, το διόρθωσε γρήγορα και τον ρώτησε εάν εργάζεται σε επιχειρήσεις.

«Όχι, είμαι άστεγος. Στην πραγματικότητα, είμαι άστεγος», απάντησε ο συνομιλητής του.

Η Άντζελα Ρέινερ, η αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, ανάρτησε στο Twitter ένα στιγμιότυπο της συνομιλίας, χαρακτηρίζοντας την «θλιβερή». Ένας άλλος βουλευτής των Εργατικών, ο Μπιλ Έστερσον, είπε ότι ο Σούνακ ήταν «εκτός τόπου».

Ο αμήχανος διάλογος με τον άστεγο ξεκίνησε όταν εκείνος ρώτησε τον πρωθυπουργό αν «τακτοποίησε την οικονομία». Ο άστεγος κατόπιν του είπε ότι ενδιαφέρεται για τις επιχειρήσεις και τα οικονομικά και ο Σούνακ απάντησε ότι και εκείνος εργαζόταν παλαιότερα στον χρηματοοικονομικό τομέα.

«Είναι κάτι με το οποίο θα θέλατε να ασχοληθείτε;» ρώτησε ο Σούνακ τον άνδρα.

«Ναι, δεν θα με πείραζε. Αλλά, δεν ξέρω, θα ήθελα πρώτα να τα βγάλω πέρα τα Χριστούγεννα», είπε ο Ντιν.

https://www.newsit.gr/

Διαβάστε επίσης