Σακούλες κάτω από τα μάτια: 9 τρόποι για να απαλλαχθείτε

εύκολα και γρήγορα

Η έλλειψη ύπνου δεν είναι πάντα ο «ένοχος» για τις σακούλες κάτω απ’ τα μάτια. Οι εποχιακές αλλεργίες, το κάπνισμα ή η κατακράτηση υγρών ύστερα από ένα αλμυρό, «αθώο» σνακ μπορεί, μεταξύ άλλων, επίσης να τις προκαλέσουν.

Αντί για πρόσκαιρες, μη αποδοτικές λύσεις όπως το να κυκλοφορείτε μονίμως με ένα concealer ανά χείρας, δοκιμάστε άλλους, πιο εποικοδομητικούς τρόπους που θα φωτίσουν τα μάτια σας.

 

9 τρόποι για να απαλλαχθείτε απ’ τις σακούλες των ματιών εύκολα και γρήγορα

 

#1 Δοκιμάστε να βάλετε κομπρέσες.

Η πιο ίσως εύκολη απάντηση στις σακούλες σας είναι μια δροσερή κομπρέσα.

Τοποθετείστε μια πετσέτα εμποτισμένη με κρύο νερό ή ένα παγωμένο κουτάλι κάτω από τα μάτια σας για λίγα λεπτά για συστολή των αιμοφόρων αγγείων και μείωση του πρηξίματος.

#2 Καταπολεμήστε τις αλλεργίες.

Οι αλλεργίες συχνά προκαλούν φαγούρα στα μάτια και είναι δύσκολο να αντισταθούμε στο να τα τρίψουμε. Αυτό, μπορεί να κάνει τις σακούλες κάτω από τα μάτια πολύ πιο έντονες.

Εάν πιστεύετε ότι οι εποχιακές αλλεργίες είναι η αιτία για την ταλαιπωρία των ματιών σας, η πρόσληψη της ουσίας κερσετίνης, βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων της αλλεργίας. Η εν λόγω ουσία μπορεί να ληφθεί σε μορφή συμπληρώματος ή μέσω φρούτων και λαχανικών όπως η κάπαρη, τα σταφύλια, το λάχανο, τα κεράσια και το κρεμμύδι.

#3 Το «θαυματουργό» τσάι.

Αφού ετοιμάσετε μια ζεστή κούπα τσάι, χρησιμοποιήστε το φακελάκι του για να καταπολεμήσετε τα πρησμένα μάτια. Η καφεΐνη στο τσάι μπορεί να συσπάσει τα αιμοφόρα αγγεία και να μειώσει αισθητά το πρήξιμο.

Βράστε ένα ή δύο φακελάκια τσαγιού, στύψτε τυχόν περίσσεια υγρού, ψύξτε τα στο ψυγείο για 10 έως 20 λεπτά και στη συνέχεια, πιέστε τα απαλά πάνω στις σακούλες κάτω από τα μάτια σας για 15 έως 30 λεπτά.

Τα αφεψήματα από βότανα όπως το χαμομήλι και η λεβάντα μπορούν επίσης να βοηθήσουν και να προσφέρουν ανακούφιση.

#4 Μειώστε το αλάτι.

Τα αλμυρά σνακ όπως τα πατατάκια, είναι πράγματι νόστιμα. Μπορεί όμως δυστυχώς να προκαλέσουν και σακούλες κάτω από τα μάτια. Αυτό οφείλεται στο επιπλέον νάτριο που κάνει το σώμα μας να συγκρατεί υγρά, οδηγώντας σε πρήξιμο του λεπτού δέρματος κάτω από τα μάτια.

Επιλέξτε ιδανικά τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και δείτε εάν παρατηρείτε διαφορά. Επίσης, καταπολεμήστε το νάτριο με τροφές πλούσιες σε κάλιο, όπως μπανάνες, φυλλώδη πράσινα λαχανικά και αβοκάντο.

#5 Μην ξεχνάτε να αφαιρείτε το μακιγιάζ.

Καθαρίζετε πάντοτε πολύ καλά το πρόσωπό σας από το μακιγιάζ προτού ξαπλώσετε.

Το μολύβι, η μάσκαρα ή η σκιά που έχει παραμείνει στο πρόσωπό σας για ώρες, μπορεί να μπει στα μάτια σας, να φράξει τους πόρους και να σας προκαλέσει έντονο πρήξιμο.

#6 Πείτε «ναι» στο κολλαγόνο.

Ορισμένες ουσίες μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωση του δέρματός σας, καταπολεμώντας τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Το κολλαγόνο είναι μία από αυτές αφού βοηθά στην παραγωγή του υαλουρονικού οξέος που ενυδατώνει και αποτρέπει τη χαλάρωση του δέρματος γύρω από τα μάτια.

#7 Αυξήστε την πρόσληψη βιταμίνης C.

Η βιταμίνη C βοηθά στην ενίσχυση του κολλαγόνου στο δέρμα, επομένως είναι σημαντικό το καθημερινό μενού σας να περιλαμβάνει εκείνα τα φρούτα και τα λαχανικά που σας την προσφέρουν. Ενδεικτικά, προτιμήστε:

Πορτοκάλια
Ακτινίδια
Φράουλες
Μπρόκολο
Λαχανάκια Βρυξελλών

#8 Φροντίστε τον ύπνο σας.

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να είναι ακόμη μία αιτία που τα μάτια σας έχουν σακούλες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάθε υγιής ενήλικας χρειάζεται από επτά έως εννέα ώρες ύπνου ημερησίως, επομένως προσπαθήστε να απομακρυνθείτε από τις κάθε είδους οθόνες τουλάχιστον μία ώρα πριν ξαπλώσετε και χαλαρώστε πλήρως ώστε ο ύπνος σας, πέρα από επαρκής, να είναι και ποιοτικός.

#9 Ελέγξτε το σίδηρό σας.

Το να προσδιορίσετε το λόγο για τον οποίο έχετε σακούλες κάτω από τα μάτια μπορεί να είναι δύσκολο, καθώς υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες. Μία από αυτές είναι και η σιδηροπενική αναιμία, η οποία μπορεί να προκαλέσει κόπωση, ζάλη και αποχρωματισμό στο πρόσωπο.

Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας και εκείνος θα σας καθοδηγήσει ως προς τον καλύτερο τρόπο για να αυξήσετε την πρόσληψη σιδήρου στην διατροφή σας.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης