Ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό πως στα δύσκολα από την κριτική του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισείει τον κίνδυνο του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε: «Κάθε φορά που δυσκολεύεται ο κ. Μητσοτάκης στη διακυβέρνηση -με διάφορα ζητήματα που του έχουν προκύψει- πιάνεται από τον κ. Τσίπρα. Αυτό γίνεται και τώρα». Ανεβάζοντας του τόνους της κριτικής προς την κυβέρνηση ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμπλήρωσε: «Κάνατε μόνιμες παρεμβάσεις όπως αντιπροτείνουμε ή ακολουθείτε την πολιτική του κ. Τσίπρα στα επιδόματα; Γιατί καταγγέλλατε τον κ. Τσίπρα για επιδοματική πολιτική και κάνετε τα ίδια και χειρότερα. Καταγγέλλατε τον κ. Τσίπρα για τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και κάνετε τα ίδια».
Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος τόνισε ότι αυτό που προτείνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι «μια ατζέντα προγραμματικών αλλαγών που θέλουμε να υλοποιήσουμε και να καθίσουμε σε διάλογο, αλλά αλήθεια, με ποιόν να κάνουμε διάλογο; Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι θα πάμε σε δεύτερες και τρίτες εκλογές μέχρι να επιτευχθεί αυτοδυναμία. Ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι αν δεν κερδίσει, δεν θα υπάρχει καμία διακυβέρνηση στον τόπο. Γιατί λοιπόν ρωτάτε μόνο εμάς;» κατέληξε.
Σχολίασε το market pass, όπου ανέφερε εδώ κι ένα χρόνο προτείνεται η αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα, πλαφόν στη λιανική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας και ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων με ένα νέο ΕΚΑΣ.
Για την υπόθεση Καϊλή σημείωσε πως πρόκειται για σκάνδαλο το οποίο πλήττει τη δομή της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό πρέπει να το δουν όλες οι πολιτικές οικογένειες, όχι μόνο το σοσιαλιστικό κόμμα. «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ήταν ο πρώτος που αποδοκίμασε δημόσια τις απαράδεκτες δηλώσεις της κ. Καϊλή για το Κατάρ. Οι διαγραφές στα πολιτικά κόμματα και ιδίως στις ευρωπαϊκές ομάδες, δεν γίνονται έτσι εύκολα. Εκ των υστέρων μπορεί να λέμε πολλά. Θέλω να σας θυμίσω ότι ο κ. Κύρτσος διεγράφη από τον κ. Μητσοτάκη μετά από δύο χρόνια και ενώ είχε προβεί σε πάρα πολλές δηλώσεις εναντίον της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Θέλω να πω ότι είναι εύκολο να λέμε εκ των υστέρων «γιατί δεν διαγράψαμε τον έναν ή τον άλλον». Γιατί προφανώς δεν ξέραμε τίποτα για χρηματισμό».
ΑΠΕ