Η Εύα, ο Αδάμ, το καταραμένο φίδι, τα χρυσά μήλα του Κατάρ και ο Παράδεισος

του Βασίλη Κανέλλη, δημοσιογράφου

 

Το προπατορικό αμάρτημα βρήκε στις Βρυξέλλες νέους πρωταγωνιστές

Δύσκολο πράγμα να είσαι πρωταγωνίστρια σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών και να σε λένε Εύα. Πολλά τα κλισέ για το προπατορικό αμάρτημα, για τον Αδάμ και το φίδι που παραπλάνησε τους πρωτόπλαστους.

Πολλά τα κλισέ, και πολύ σεξιστικά, για την… ωραία Εύα, με τον σύντροφο (γιατί δεν παντρεύτηκαν κι έχουν σύμφωνο;) και το μικρό παιδί που δεν το… σεβάστηκε κι έβαζε τα λεφτά στην κούνια (που δεν ισχύει).

Λες κι αν ήταν ανύπανδρη, άσχημη και χωρίς παιδιά θα ήταν λιγότερο ή περισσότερο αθώα του αίματος.

Όμως, έτσι είναι η επικαιρότητα και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Η Εύα Καϊλή και όσοι εμπλέκονται σ’ αυτή τη δυσώδη υπόθεση θα πληρώσουν όπως τους αξίζει και όπως η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί γι’ αυτούς.

Όμως, το μοτίβο ήδη έχει αρχίσει να σχηματοποιείται. Η υπερασπιστική γραμμή της ευρωβουλευτού είναι ξεκάθαρη. Και με τη σύμφωνη γνώμη του συντρόφου της.

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύμφωνα με τις διαρροές, ομολόγησε την εμπλοκή του στο σκάνδαλο διαφθοράς. Είπε ότι έμπλεξε για χρήματα πολύ περισσότερα από αυτά που του χρειάζονται (πολύ sic και ηθική αντιμετώπιση της δωροδοκίας), και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη η Καϊλή γιατί πρέπει να βρίσκεται κοντά στο παιδί τους.

Το μοτίβο λοιπόν λέει ότι ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Παντσέρι ήταν ο εγκέφαλος της υπόθεσης, από κοντά ο Τζόρτζι, ο οποίος αποδείχθηκε άπληστος και κάπου στο… βάθος η Εύα Καϊλή απλώς… παρακολουθούσε.

Σύμφωνα με τη γραμμή που θα ακολουθηθεί, ο σύντροφός της θα «φορτωθεί» τα πάντα, ακόμη και τις βαλίτσες με τα χρήματα. Ε, και η κ. Καϊλή δεν ήξερε ή αν ήξερε τι θα μπορούσε να κάνει; Ο σύντροφός της ήταν, η ίδια δεν είχε καμιά σχέση.

Μην ξεχνάμε: Ακόμη και οι διαπρύσιοι λόγοι της κ. Καϊλή υπέρ του Κατάρ που είναι σχεδόν εργασιακός παράδεισος (με 6.500 νεκρούς), ήταν στη γραμμή της Κομισιόν. Δεν παρέκκλινε πουθενά, άρα δεν χρηματίστηκε για να κάνει λόμπινγκ.

Κι επανερχόμαστε στα κλισέ. Η Δικαιοσύνη είναι ο Θεός και η Εύα πάει να απολογηθεί. Λέει, λοιπόν, ότι παραπλανήθηκε από το άτιμο το φίδι, που στην περίπτωση αυτή ήταν ο… Αδάμ σύντροφός της. 

Την εξαπάτησε και δάγκωσε τα… χιλιάδες χρυσά μήλα made in Qatar. O δε Αδάμ… Τζόρτζι, σε αντίθεση με τον πρωτόπλαστο, δεν θα πει ότι «με εξαπάτησε η γυναίκα που μου έδωσες Θεέ μου». Το αντίθετο.

Σαν καλός και γενναίος άνδρας θα πάρει όλο το φταίξιμο, θα καταδικαστεί 5-10 χρόνια φυλακή, αλλά η Εύα δεν θα πληρώσει το δικό του… προπατορικό αμάρτημα.

Ολοι, βέβαια, θα εξοριστούν από τον Παράδεισο των Βρυξελλών και θα ζήσουν μια δύσκολη ζωή μαζί με τους απλούς, φτωχούς πλην τίμιους βιοπαλαιστές.

Πόσο όμορφα κι αγγελικά πλασμένα όλα. Αλλά μην απορήσετε αν η εξόριστη Εύα κάποια στιγμή ζητήσει και τα ρέστα από τα εκατομμύρια που βρέθηκαν στο σπίτι της. Όμως, τι σημασία θα έχει;

Αυτό που προέχει εκεί στας Βρυξέλλας είναι να μην πληγεί όλο αυτό το βρόμικο σύστημα που έχει στηθεί στους διαδρόμους των ψυχρών κτιρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κάθε τόσο θα δίνουν έναν λομπίστα που τα «πήρε» για να την γλιτώνουν οι υπόλοιποι. Θα λειτουργεί δηλαδή σαν «αυτοφωράκιας» ή σαν χρήσιμος ηλίθιος προκειμένου να διακινούνται άλλα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου οι αποφάσεις της Κομισιόν να είναι αυτές που θέλουν τα ισχυρά συμφέροντα.

Τι όμορφος ο Παράδεισος που φτιάξαμε…

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης