Σύσκεψη Βασιλόπουλου με ΕΦΕΤ, Διεύθυνση Κτηνιατρικής και εκπροσώπους συλλόγων κρεοπωλών

Για τους ελέγχους την περίοδο των Χριστουγέννων

«Έλεγχοι  παντού», με στόχο τη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων ζωικής προέλευσης κατά την περίοδο εορτών Χριστουγέννων  ήταν το μήνυμα που βγήκε από την τηλεσύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρο Βασιλόπουλο και με την συμμετοχή  υπηρεσιακών παραγόντων από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , εκπροσώπων από τον  ΕΦΕΤ, συλλόγων κρεοπωλών και τοπικών υπεραγορών.  

Στην τοποθέτησή του ο κ Βασιλόπουλος τόνισε ότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν ήδη ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων με καθημερινή παρουσία  σε σφαγεία,  κρεοπωλεία και καταστήματα  που πωλούν τρόφιμα και πρόσθεσε: «Με την  συνεργασία που έχουμε αναπτύξει  με τον ΕΦΕΤ, τον  ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και τις συναρμόδιες υπηρεσίες  μας που εμπλέκονται στο θέμα της ασφάλειας των τροφίμων, είμαστε  δίπλα στους πολίτες,  στους καταναλωτές διότι το βασικό που θέλει ο καθένας είναι να αγοράζει και να τρέφεται σωστά. Οι παραγωγοί θα πρέπει να γνωρίζουν την προέλευση και οι καταναλωτές θα πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή στις ενδείξεις αλλά και στις ενδεχόμενες  ελληνοποιήσεις. Οι υπηρεσίες μας μεθοδικά όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και πιο εντατικά τις επόμενες ημέρες θα είναι σε συνεχή παρακολούθηση όλων των αλυσίδων. Είμαστε η μοναδική Περιφέρεια που έχει υπογράψει συνεργασία με αυτούς τους φορείς με επικεφαλής τον ΕΦΕΤ. Στόχος μας είναι η προστασία του καταναλωτή και βελτίωση των τιμών στους παραγωγούς». 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο  Προϊστάμενος ΕΦΕΤ Δυτικής Ελλάδας,  Νίκος Νιφόρας, η  Προϊσταμένη Δ/νσης Κτηνιατρικής ΠΔΕ  Χαρίκλεια Οικονόμου, ο  Προϊστάμενος Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας  ΠΔΕ Κωνσταντίνος  Μήλιος, υπηρεσιακοί παράγοντες και  εκπρόσωποι των συλλόγων κρεοπωλών  και  τοπικών υπεραγορών

 

Διαβάστε επίσης