Ο Μπόρις Τζόνσον κέρδισε 1,16 εκατ. ευρώ από ομιλίες μετά την παραίτησή του

15/12/2022 | 09:53

 

Πάνω από 1 εκατ. στερλίνες (1,16 εκατ. ευρώ) έχει κερδίσει ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον μετά την παραίτησή του από τις ομιλίες που έχει κάνει σε συνέδρια και εκδηλώσεις. 

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από το μητρώο της Βουλής των Κοινοτήτων στο οποίο οι βουλευτές της Βρετανίας καταχωρούν τα εισοδήματά τους.Ο Μπόρις Τζόνσον – ο οποίος διατηρεί τη βουλευτική έδρα και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένος να καταχωρεί τα εισοδήματά του στο συγκεκριμένο μητρώο – έχει ταξιδέψει τους τελευταίους μήνες σε ΗΠΑ, Πορτογαλία και Ινδία για να συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια.

Η αμοιβή του για κάθε μία από αυτές τις ομιλίες κυμάνθηκε μεταξύ 250.000 και 322.000 ευρώ, σύμφωνα το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ο Τζόνσον αποχώρησε από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ τον Σεπτέμβριο, αφού υποχρεώθηκε να παραιτηθεί υπό το βάρος των σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν.

Προσπάθησε να επιστρέψει στην εξουσία μετά την παραίτηση της διαδόχου του, της Λιζ Τρας, αλλά τελικά απέσυρε την υποψηφιότητά του και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ ανέλαβε την ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Ο Τζόνσον φρόντισε πάντως να μην κλείσει «πόρτες», γνωρίζοντας ότι παραμένει δημοφιλής στους κόλπους των Τόρις και ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές θεωρούν πολύ πιθανό να διεκδικήσει στο μέλλον την επιστροφή του στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

https://www.newsit.gr/

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της