Απειλές Ερντογάν και για «χτύπημα» στην Αθήνα

 

 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι στην Ουάσιγκτον που αναγνωρίζουν πίσω από τις απειλές στην Αθήνα μηνύματα Ερντογάν στις ΗΠΑ

Τους τουρκικούς πυραύλους «Ταϊφούν» επιστράτευσε για μία ακόμα φορά στη ρητορική του προκειμένου να απειλήσει την Ελλάδα και να στείλει μηνύματα στην Ουάσιγκτον μέσω της Αθήνας, ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε συγκέντρωση νεολαίας στη Σαμψούντα ο Ερντογάν φρόντισε να ανεβάσει ακόμα μια φορά τους τόνους, δείχνοντας ότι είναι διατεθειμένος να επιμείνει στο πολεμικό κλίμα, ενόψει εκλογών και όχι μόνο. Σύμφωνα με τη «Millyet» ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στον τουρκικό βαλλιστικό πύραυλο, λέγοντας ότι «τρομάζει την Αθήνα» και προειδοποίησε πως η Αγκυρα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Αθήνας.

Οταν λες «Tayfun», ο Ελληνας φοβάται

«Τώρα αρχίσαμε να κατασκευάζουμε τους πυραύλους μας. Φυσικά, αυτή η παραγωγή τρομάζει τον Ελληνα. Οταν λες «Tayfun», ο Ελληνας φοβάται» ανέφερε ο Ερντογάν και υποστήριξε ότι «στην Ελλάδα, λένε ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει» τονίζοντας πως αν η Αθήνα προσπαθήσει να αγοράσει κάτι από τις ΗΠΑ και να το εγκαταστήσει στα νησιά η Τουρκία δεν θα παραμείνει θεατής, αλλά θα πρέπει να κάνει κάτι.

Η Αγκυρα προσπαθεί να προχωρήσει το αίτημά της για την αναβάθμιση και την αγορά νέων F-16, ενώ θέλει τον ρόλο μίας περιφερειακής δύναμης στην περιοχή.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι στην Ουάσιγκτον που αναγνωρίζουν πίσω από τις απειλές στην Αθήνα μηνύματα Ερντογάν στις ΗΠΑ, σημειώνοντας πως η Ουάσιγκτον στέλνει τα δικά της σαφή μηνύματα στην Αγκυρα σε σχέση με την ένταση που προκαλεί και στα ελληνοτουρκικά.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης